Plopsa investeert € 25 miljoen in haar parken

De start van het nieuwe pretparkseizoen nadert met rasse schreden. Plopsa stelt ook dit jaar tal van nieuwigheden voor. Naast de opening van het eerste Plopsa-waterpark Plopsaqua op 22 maart, staan er komend seizoen nog een aantal grote dingen te gebeuren.

Plopsa De Panne

Plopsaland De Panne viert dit jaar haar 15e verjaardag. Speciaal voor de verjaardag pakt het themapark uit met een verjaardagsparade, waarin de populaire Studio 100-figuren de hoofdrol zullen in spelen. De parade zal dagelijks te bewonderen zijn op een vast parcours doorheen het park. Daarnaast kunnen alle bezoekers een reusachtige verjaardagstaart bewonderen bij de ingang van het park.

VRT en Plopsa kondigen met trots aan dat het originele F.C. De Kampioenencafé een vaste plek krijgt in Plopsaland De Panne. Studiospots en camera’s geven de bezoekers het gevoel dat ze echt op de tv-set van F.C. De Kampioenen rondlopen. Bovendien wordt het mogelijk om net als de acteurs in het café een hotdog, croque of de alom bekende ‘dagschotel’ te bestellen. Het F.C. De Kampioenencafé zal zo’n 100 zitplaatsen tellen (binnen en buiten).

Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson & Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet. Speciaal voor deze verjaardag krijgt het Kermisplein van Samson & Gert een make-over. In de zone komt een gloednieuwe slingermolen, krijgen de personages hun eigen standbeeld en worden bestaande decoratie-elementen helemaal opgesmukt.

Plopsa Coo opent bij de start van de zomer Dino Splash, een gloednieuwe waterattractie. Dino Splash is opgebouwd rond een reusachtige vulkaan en volledig in dinosaurusthema gedecoreerd. De spectaculaire attractie bevat 3 glijbanen. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. De opening staat gepland voor de zomer. Investering: € 2 miljoen.

Holiday Park opent de spectaculaire vliegtuigmolen Sky Fly.  De attractie vertegenwoordigt een investering van 2 miljoen euro. Het unieke aan ‘Sky Fly’ is dat iedereen zelf bepaalt hoe sensationeel de rit wordt. Door de vleugels van de vliegtuigjes te bewegen kunnen passagiers zichzelf laten bewegen of zelfs over de kop laten gaan. Met een hoogte van 22 meter en een 30 meterslange arm worden snelheden behaald tot 50 km/u.

Plopsa breidt een vervolg aan het succes van ‘Sky Scream’ door verregaande thematisering van de wachtrij. Wachten wordt een attractie op zich met het ‘Sky Scream Horrorlabo’. Dit in detail ontworpen horrorlaboratorium met animatronics & lichten geluidseffecten zal de harten van vele horrorfans sneller doen slaan. Wachtende bezoekers worden de stuipen op het lijf gejaagd met levensechte animatie voordat ze de schrikwekkende launch coaster betreden.

Ook dit jaar presenteren Plopsa Indoor Hasselt en Coevorden een uitgebreid en verrassend evenementenprogramma. Na het overdonderend succes van vorig jaar, geven de meiden van K3 opnieuw het beste van zichzelf tijdens de K3 Weekends op. Daarnaast maken de kleurrijke prinsessen van de gelijknamige  televisiereeks Prinsessia voor het eerst hun opwachting in beide indoorparken. Bovendien viert Plopsa Indoor Coevorden dit jaar een jubileum: het Nederlandse indoorpark blaast dit jaar 5 kaarsjes uit.

Bron: persbericht Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *