NVWA presenteert checklist brandveiligheid indoor speelruimtes

Afgelopen maanden heeft VeiligheidNL in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gewerkt aan twee instrumenten om medewerkers en eigenaren van indoor speelgelegenheden te helpen een brandveilige omgeving te creëren. VCS, een van de initiatiefnemers in het project heeft samen met andere betrokkenen en het NVWA gewerkt aan een brochure en checklist.

vluchtrouteEigenaren en medewerkers van binnen speelgelegenheden kunnen aan de hand van een document van 40 vragen nagaan of de brandveiligheid goed geregeld is. In de lijst met 40 vragen staat informatie over het ontruimingsplan, bedrijfshulpverlening, blusmiddelen, rookmelders en wetgeving over brandveiligheid en mogelijke aansprakelijkheid. Naast dit document is een checklist opgesteld waarmee medewerkers en eigenaren snel kunnen controleren of de speelruimte brandveilig is.

Veiligheid is voor VCS een van de belangrijkste kernwaarden en samen met het NVWA en alle andere betrokken hopen zij dat eigenaren en medewerkers van indoor speelgelegenheden bewuster omgaan met hun rol op het gebied van brandveiligheid. Helaas blijkt in veel situaties dat de indoor speelgelegenheden niet voldoen aan de wettelijke eisen. Samen hopen wij dat we deze situatie wel in de toekomst kunnen creëren zodat we een veilig onderkomen creëren voor ouders en kinderen.

Meer informatie:
Brandveiligheid in 40 vragen en antwoorden (pdf)
Brandveiligheid Checklist (pdf)

met dank aan:
www.vcsplay.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *