Nieuwe Brusselse attractie; Chocolademuseum

Op 20 september 2014 opent in het centrum van Brussel het grootste Belgische Chocolademuseum haar deuren: Belgian Chocolate Village. Het museum bevindt zich in de voormalige chocolade- en koekjesfabriek Victoria in de gemeente Koekelberg waarvan het industrieel verleden een hechte band heeft met chocolade.

900 m² geschiedenis, cultuur en animaties rond chocolade.
De expo toont elke fase van de productie van chocolade, de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit. Het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker.

Een beeldimpressie:

De audiogidsen leggen het parcours in 7 talen uit (Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Japans en Chinees), verdeeld in twee niveau’s : één voor volwassenen en één voor kinderen.

Een unieke tropische serre in hartje Brussel
Een tropische serre in het museum reproduceert de teelt- en ontwikkelomstandigheden van exotische planten. We vinden er, onder andere, cacaobomen, banaanbomen, kurkuma en verschillende specerijen, accessoires van chocolade (peperboom, piment, vanilleplant, gember, …).

Een atelier, een boetiek en een degustatiesalon
Op het verdiep is er een boetiek waar een gamma aan chocoladeproducten, afkomstig vanuit de vier hoeken van de wereld, evenals afgeleide producten te vinden zijn. Naast de boetiek is er een ‘degustatieruimte’ waarin een vijftigtal personen kunnen plaatsnemen.

Naast het atelier (waar regelmatig demonstraties en kooklessen zullen plaatsvinden), is er een ruimte met tijdelijke tentoonstellingen en een projectiezaal die het aanbod van de Belgian Chocolate Village vervolledigen.

De ambitie
Er bestaan natuurlijk andere plaatsen in Brussel en in België die gewijd zijn aan chocolade maar de ambitie van Koekelberg bestaat erin om van de Belgian Chocolate Village de vitrine van de Belgische chocolade in het hart van Brussel te maken.

Voor veel buitenlanders is Belgische chocolade erkend als één van de beste ter wereld. Bovendien wordt de knowhow van onze chocolatiers, onze grote chef-banketbakkers en onze ambachtelijke chocolatiers in de buitenlandse media in de kijker geplaatst.

De Belgian Chocolate Village beantwoordt werkelijk aan een evidente toeristische vraag in België. Het zal op eenzelfde plaats een interactief en didactisch museum herbergen dankzij een scenografisch parcours, een serre, een atelier, een boetiek en een degustatiesalon.

Naast de Belgische toeristen en de buitenlanders worden ook kinderen en scholen verwacht. Het kinderparcours en een tweetalige pedagogische dossier zorgen voor een geprivilegieerd en educatief onthaal.

Meer informatie: http://belgianchocolatevillage.be

Eén reactie

  1. Ik ben redacteur van magazine KAMPEERAUTO. Wij zijn de grootste camperclub van Nederland. Nu lees ik “”
    Op 20 september 2014 opent in het centrum van Brussel het grootste Belgische Chocolademuseum haar deuren: Belgian Chocolate Village. Het museum bevindt zich in de voormalige chocolade- en koekjesfabriek Victoria in de gemeente Koekelberg waarvan het industrieel verleden een hechte band heeft met chocolade”.
    Hartstikke leuk, industrieel erfgoed ook. Onze leden zijn daar gek op. Is er ook een bescheiden camperplaats, zodat ze na een bezoek één nacht kunnen overnachten? Dat is een grote trekker voor mensen om uw museum een bezoek te brengen. Sommige mijnen b.v. bieden dat ook aan.. Eventueel enkel een paar P-plaatsen met het camper-symbool en later wellicht een watertappunt, dat is altijd prettig.

    Misschien een suggestie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *