NederVlaamse samenwerking start met bouw Majaland in Polen

Het Poolse Majaland is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in partnership met Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare voor alle leeftijdsgroepen.

majaland polenHet strategisch gelegen domein situeert zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het recreatiedomein is eveneens een initiatief van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare, zal naar inschatting 300.000 bezoekers per jaar verwelkomen en het hele jaar door geopend zijn.

Met Majaland zet Plopsa Group haar eerste stappen in Polen. Plopsa bezit reeds 6 succesvolle themaparken in België, Nederland en Duitsland. Hiermee verwelkomen ze 3 miljoen bezoekers per jaar. Typerend voor de parken is dat ze opgebouwd worden rond de populaire Studio 100-figuren. De bouw van Majaland in Polen is dan ook een direct gevolg van het succes van de Studio 100-figuren in Polen. Zo werd de film ‘Maya: Eerste Vlucht’ in 2015 landelijk getoond in Poolse bioscopen en zijn de televisieseries over de avonturen van Maya de Bij en Wickie de Viking bijzonder geliefd. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, zegt hierover het volgende: “De start van de bouw van Majaland hier op Holiday Park Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Majaland zal gerealiseerd worden als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en Plopsa en vergelijkbaar zijn met zones zoals die zich in de huidige Plopsa-themaparken bevinden. Het nieuwe themapark zal kinderen en hun ouders onvergetelijke avonturen laten beleven.”

De eerste steen, waarmee de bouw van Majaland in Polen officieel van start gegaan is, is gezamenlijk gelegd door burgemeester Ryszard Stanulewicz van Torzym, de gemeente alwaar Holiday Park Kownaty zich bevindt, de CEO van Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, de CEO van Momentum Capital Martijn van Rheenen en lokale jeugd. De planning is dat Majaland haar eerste bezoekers welkom gaat heten in december 2017. “In 2018 komen er weer twee nieuwe Studio 100-films uit, namelijk de tweede Maya-film en een film over Wickie de Viking. Daarnaast verovert ‘Heidi’ binnenkort de Poolse huiskamers, de serie zal dan voor het eerst in Polen op de televisieschermen uitgezonden worden. Het is dus geweldig dat Poolse kinderen en hun ouders de wereld van deze figuren zelf kunnen gaan meemaken in Majaland!”, aldus Daniel Heinst, directeur Majaland Polen.

Ook Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, toont zich zeer tevreden: “Na jaren van voorbereiding gaat Holiday Park Kownaty een nieuwe fase in. De start van de bouw van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots.”

Gevelrij Heidizone
Gevelrij Heidizone
Gevelrij Majazone
Gevelrij Majazone
Wickiezone
Wickiezone

 

Meer informatie:
www.plopsa.be
www.momentumcapital.nl

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *