Nederlandse leveranciers tekenen contracten voor Adventure World Warsaw

Jora Entertainment verzorgt shows en entertainment voor het nieuw te bouwen Poolse pretpark Adventure World Warsaw. Imtech maakte bekend dat het recent een contract heeft getekend met LasPalms, voor de verdere realisatie van het avonturenpark.

Show en entertainment
Afgelopen weekend werd de eerste shop feestelijk in de grond gezet. Jora Vision entertainment organiseerde daar, met succes, het Ground Breaking evenement. Met dit visitekaartje heeft Jora Entertainment zich op de kaart gezet en gaan ze nu aan de slag om de shows en het entertainment voor Aventure World Warsaw te verzorgen. Creative Director John Ruisch van Jora Entertainment is dolenthousiast; “Van de burgemeester tot aan de directeuren van andere pretparken, iedereen was onder de indruk. Dat is ons doel, de verwachting van de gasten te overtreffen! Dat wij nu, als nieuwkomer in de branche, de shows en het entertainment mogen verzorgen, is het grootste compliment wat we kunnen krijgen.”

Een andere tak van het bedrijf, Jora Vision, is al twee jaar bezig met het ontwerp en de masterplanning van het park. Dit bedrijfsonderdeel gaat ook alle thematisering van het park verzorgen. (Zie ook artikel van juli 2011)

Projectmanagement
Imtech verzorgt het complete projectmanagement, alle technische oplossingen en civiele constructie, inclusief het management van betrokken onderaannemers. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 620 miljoen euro. Imtech was in een eerste fase van het park al betrokken bij de aanleg van de technische infrastructuur en bij diverse duurzaamheidsprojecten met een opdrachtsom van 60 miljoen euro. De totale order komt daarmee uit op 680 miljoen euro, de grootste Imtech opdracht ooit.

Groene technieken
Uniek en aanvullend op groene oplossingen waar Imtech al aan werkt – het opwekken van warmte door gebruik van biogas dat afkomstig is van een nabijgelegen waterzuiveringsbedrijf, zonnecollectoren, waterbesparing, gebruik van afvalwater (‘grijs’ water) voor de toiletten – is dat de energiebehoefte van het park nagenoeg volledig wordt opgewekt uit een duurzame afval-/energiecentrale. In deze energiecentrale wordt al het afval van het park verbrand en omgezet in duurzame energie. De centrale krijgt een capaciteit van 120.000 ton per jaar.

Adventure World Warschau
Adventure World Warschau (AWW) is ontworpen als een wereldklasse themapark en resort. Het park biedt een unieke mix van een themapark, Europa’s grootste indoor waterpark, een entertainmentdorp, hotels, restaurants en andere recreatievoorzieningen op één locatie. AWW is het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa en omvat 240 hectare. Onder de doorgang van een te realiseren Grand Resort Hotel komen miljoenen verwachte bezoekers samen op een centraal ontvangstplein – de kern van het park – met een grootschalige markt met winkels, restaurants en specifieke attracties. Vanaf dit plein ontsluiten zich vijf thema-eilanden met in totaal 25 attracties.

Nog meer Nederlandse inbreng
In een eerdere fase was AGS Architecten al betrokken bij alle bouwkundige zaken m.b.t. het themapark. Zij verzorgden o.a. alle bouwkundige execution engineering en blijven in de uitvoering t/m de oplevering betrokken bij architectuur, gebouwen, interieur en landschap.
Het landschap wordt samen met Eurolandscape uit Moerkapelle uitgewerkt. Voor de waterbehandeling in de Aqua Dome is Hellebrekers Technieken uit Nunspeet verantwoordelijk, voor de akoestiek en bouwfysica Peutz uit Zoetermeer en voor de houtconstructies De Groot Vroomshoop.

Meer informatie:

www.joraentertainment.nl

www.joravision.com

www.imtech.eu

www.adventureworldwarsaw.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *