Nederlands ingrediënt in nieuwe Disneyland-attractie Ratatouille

Op 10 juli opent Disneyland Parijs een nieuwe thematische attractie: Ratatouille; the Adventure. Een ride met karretjes zonder rails, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van 3D projecties om het avontuur te vertellen. Het Nederlandse P en P Projects leverde een groot deel van het decor; waaronder sterk uitvergrote groenten en andere levensmiddelen. Saillant detail; deze attractie richt zich specifiek op het Franse publiek. Dat is dezelfde doelgroep die Europa Park op de korrel heeft voor de attractie Arthur and the Minimoys, die wegens problemen bij de bouw, nog steeds niet is geopend. (was gepland aan het begin van het parkseizoen.)

Het verhaal
In de ‘ratmobiel’ krimpen de gasten tot het formaat van een rat voor een waanzinnig culinair avontuur door Gusteau’s bekende restaurant. Het avontuur begint op de daken van Parijs, waarna de gasten zich begeven naar de bruisende keuken van het restaurant van Gusteau, om vervolgens een bezoekje brengen aan de voorraadkast en daarna de drukke eetzaal in te gaan onder toeziend oog van Chef Skinner. Dit smaakvolle avontuur zit vol onverwachte wendingen!

De keuze van het thema Ratatouille is niet toevallig; het is een eerbetoon aan de Franse hoofdstad en de Franse keuken. Disney hoopt dat de attractie dan ook vooral bij het Franse publiek in de smaak zal vallen.

De techniek
De attractie maakt gebruik van karretjes die zich zonder rails voortbewegen langs enorme 3D projecties van de Pixar Animation Studios. De attractie combineert creatieve verbeelding en technische know-how, de kenmerken van Walt Disney Imagineering, om een state-of-the-art storytelling ervaring te creëren. Er is zelfs een machine ontworpen om de 3D brilletjes schoon te maken na de ride; met een capaciteit van 22.000 brilletjes in 5 uur.

In het persdossier staat dat er vijf jaar is gewerkt aan de nieuwe attractie. Dat heeft ongeveer 4000 mensen (80% Fransen) aan werk geholpen. Het Nederlandse P en P Projects was al vroeg bij de ontwikkeling van de attractie betrokken. Het decor, met daarin tien keer uitvergrote levensmiddelen, is slechts het zichtbare werk. Er is veel aandacht besteed aan veiligheid van het personeel dat veilig moet kunnen werken achter de schermen. In het decor zijn dan ook (niet zichtbare) hekwerken verwerkt, en diverse decorstukken zijn ontworpen om als vangrail te dienen. Met name in de provisiekamer is veel van het werk van PenP te bewonderen.

Meer informatie:
www.ratatouille-attraction.disneylandparis.fr/#!/home/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *