Lang Hemelvaartweekend positief voor dagrecreatie

Ondanks het soms wat wisselvallige weer, zijn de meeste attractieparken positief over het bezoek van afgelopen vier dagen. De weersverwachtingen voor het komende pinksterweekend zijn nog beter.  De Club van Elf, maakte een rondje langs haar leden en bracht het volgende verslag:

Geboorte jong zeeleeuwtje in dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen zit weer in de lift qua bezoekersaantallen.
Nadat Dierenpark Emmen goede paasdagen heeft gehad, is ook het lange weekend van Hemelvaart een goede reden geweest voor de bezoekers om langs te komen. Dit heeft geresulteerd in meer dan 10% extra bezoekers t.o.v. vorig jaar. Zoals het er nu naar uit ziet gaan zij de zomer met vertrouwen tegemoet!

De Brilberen stelen de show met het klimmen in de bomen en hun speelse activiteiten. Ze trekken enorm de aandacht en vooral ook de abonnementhouders willen kennis maken en geven veel suggesties voor de actie: ‘k Zag 2 beren broodje smeren”. Hierbij kunnen de abonnementhouders hun eigen broodje samenstellen en zullen ze dit op 7 juli tijdens een groot evenement nuttigen.

De bezoekers worden ook getrokken door de geboortegolf in het park: de dieren laten zien dat het goed met ze gaat. De ene baby na de andere wordt geboren. Er zijn twee jonge impalaatjes die samen met het jonge girafje op de savanne lopen. Er is een bizon geboren en even verderop zien de gasten de drie pasgeboren stokstaartjes die zich samen met hun moeder boven de grond vertonen. Ook hebben ze diverse vogels die zitten te broeden of druk bezig zijn hun kuikens te verzorgen. Dat doen bijvoorbeeld de pinguíns, de driekleurglansspreeuwen en de zwarte rallen. Naast al die baby’s en kuikentjes zijn er natuurlijk ook heel wat peutertjes, die de moeite van het bekijken waard zijn. De vele ringstaartmaki’s en mantelbavianen bijvoorbeeld. Bij beide apen duikelen de jonkies over elkaar heen en spelen de hele dag. Tot groot genoegen van de bezoekers.

Als toegift is er de afgelopen week een jong zeeleeuwtje geboren. Ze weten dat olifant Htoo Khin Aye een erg dikke buik heeft en ze hopen dat voor Pinksteren misschien weer eens een meisjesolifant geboren wordt!

Madurodam: Bijna 100% meer bezoekers dan in 2011
Het vernieuwde Madurodam heeft een vliegende start. Vergeleken met vorig jaar verwelkomden zij bijna tweemaal zoveel gasten; 23.000 t.o.v. 11.641 vorig jaar. Vooral de donderdag was een topdag met 8171 bezoekers.

Madamme Tussauds: Opvallend veel Nederlandse bezoekers.
Het Hemelvaartweekend heeft voor Madame Tussauds positieve cijfers opgeleverd ten opzichte van vorig jaar. Alleen al Hemelvaartsdag zelf heeft de attractie 15% meer bezoekers mogen verwelkomen. Opvallend is de grote groep Nederlanders die Tussauds een bezoek heeft gebracht. De reden hiervoor is de verbouwing die afgelopen maart is afgerond, men wil graag zien wat er voor de Gouden Eeuw in plaats is gekomen. Ook de tijdelijke beelden Kate & William heeft veel mensen doen besluiten Madame Tussauds een bezoek te brengen.

Duinrell: Duingalows 100% bezet.
Vakantie en attractiepark Duinrell is duidelijk content met het afgelopen weekend; donderdag tot en met vandaag. Het vakantiepark is goed bezet; Duingalowbezetting 100 %,Camping gezien de weersvoorspellingen en het uiteindelijke Hollands lenteweer toch redelijk bezet. In het attractiepark kon men weer van een gezellige drukte spreken.

De nieuwe 39 ruim bemeten Duingalows Premium XL voorzien duidelijk in de behoefte van de gast, die nog meer luxe in zijn vakantiehuis wenst.
De nieuwe familieachtbaan Dragonfly is ook een schot in de roos.
De verwachting voor de komende Pinksterdagen zijn dan ook hoog gespannen, zeker gelet op de weersvoorspellingen in de komende tweede helft van de week. Dit weekend was in ieder geval weer een mooie bijdrage aan de gastvrijheidseconomie in deze regio.

Toverland: Voortreffelijk voorjaar.
Attractiepark Toverland is met een voortreffelijk voorjaar bezig. Al sinds Pasen overtreffen de bezoekersaantallen ruimschoots de verwachtingen. Ook Hemelvaartsdag was weer een topdag met tegen de 4000 bezoekers.

Daarmee hebben ze ongeveer 20 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Zij merken dat er veel Duitsers en Belgen in het park zijn. Op doordeweekse dagen is het vooral druk in het park door schoolreisjes. Wat betreft geboekte schoolreizen lopen ze ook voor op voorgaande jaren.

De goede resultaten zijn voor een deel toe te schrijven aan investeringen die ze gedaan hebben met de complete vernieuwing van het Land van Toos en twee nieuwe shows, maar ook aan de hoge klanttevredenheid. Dat blijkt uit de hoge waardering die zij krijgen in hun eigen klanttevredenheidsonderzoek, maar ook uit de top3-finaleplaats in de ANWB-verkiezing voor leukste dagje uit.

Tot slot profiteren zij natuurlijk ook een beetje van het wisselvallige weer. In vergelijking met andere parken biedt Toverland een groot indoorgedeelte, waardoor het niet erg is als er af en toe een bui valt.

Walibi Holland: Geslaagd Hemelvaartsweekend in Walibi Holland
Walibi Holland kijkt terug op een geslaagd Hemelvaartsweekend. Het lange weekend en het goede attractieparkenweer heeft veel bezoekers naar Walibi Holland getrokken. Vooral op Hemelvaartsdag trokken er zelfs 15% meer bezoekers naar Walibi Holland dan van te voren was vastgesteld. Door de aangename temperatuur met af en toe een zonnetje was het zeer plezierig in het park. Daarnaast zaten de vakantieparken rondom het Veluwemeer vol met vakantiegangers die naar Walibi Holland toe trokken. Mede hierdoor was het aantal buitenlandse bezoekers in grote getale aanwezig. Vooral Duitse bezoekers zochten Walibi Holland op voor een dag vol attracties, shows en entertainment.

Keukenhof sluit zeer succesvol seizoen!
De 63ste editie van Keukenhof is uitgegroeid tot een zeer succesvol seizoen. In totaal bezochten 875.000 gasten uit de hele wereld het Nederlandse voorjaarspark. Ruim 80% procent van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Er kwamen opmerkelijk veel Duitsers, Britten, Amerikanen en Aziaten.

Het hoge aandeel buitenlands bezoek kwam vooral met touringcars. Het is al tien jaar niet meer voorgekomen dat het touringcaraantal boven de 10.000 is uitgekomen. De meeste touringcars komen uit de UK en uit Duitsland.

Keukenhof kijkt zeer tevreden terug op een succesvol seizoen, ondanks de lage voorjaarstemperatuur. Het park heeft tot op de slotdag prachtig in bloei gestaan.

Tevreden stemmend waren ook de positieve opmerkingen over de manier, waarop dat thema is ingevuld. Keukenhof ontving vooral ook veel Polen die in Nederland werkzaam zijn. Vanzelfsprekend trok het immense bloemenmozaïek van Chopin veel aandacht en gaven de Chopin concertavonden van Wibi Soerjadi een bijzondere dimensie aan het thema.

Keukenhof 2013 is voor het publiek geopend vanaf 21 maart tot en met 20 mei. Het thema wordt Verenigd Koninkrijk. Voor de export van de Nederlandse snijbloemen en bollen is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt. Bovendien is het Verenigd Koninkrijk een heel grote toeristische markt. Dit seizoen is ca. 8% van het bezoekersaantal afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

In 2012 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 19 t/m 21 oktober.

Avonturenpark Hellendoorn
De nieuwe attractie en het prachtige weer zorgden bij Avonturenpark Hellendoorn voor een mooi en geslaagd Hemelvaartweekend, vergelijkbaar met 2011. Ongeveer 1 op de 10 bezoekers waren Duits.

Slagharen: Gezellig druk, met veel Duitsers
Attractie – & Vakantiepark Slagharen kijkt tevreden terug op een druk, gezellig en overwegend zonnig Hemelvaartswekende. De lodges, camping en Wigwam wereld waren net als voorgaande jaren allemaal volgeboekt en donderdag 17 mei – Hemelvaartsdag – gaat waarschijnlijk de boeken in als een van de drukkere dagen van dit jaar.

De drukte van het Hemelvaartsweekeinde concentreerde zich dit jaar met name op de donderdag en vrijdag en iets minder op het weekeinde zelf. Hemelvaartsdag zelf was de drukste dag met bijna 15.000 bezoekers. Toch hoefden mensen niet lang te wachten bij de horeca, kassa’s en attracties. Opvallend is dat dit jaar bijna de helft van de bezoekers uit Duitsland zijn gekomen.

Ouwehands Dierenpark Rhenen kijkt terug op een druk Hemelvaartsweekend.
Hoewel het weer wat minder was voorspeld, was het toch alle dagen goed dierentuinweer. Ouwehand heeft daardoor ook een topweekend gehad met 20% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Grote aandacht hadden natuurlijk de twee jonge ijsbeertjes en de pas geboren zeeleeuw. Ook de nieuwe zeeleeuwenshow ‘Elements’ is druk bezocht en kinderen hebben lekker de beest uitgehangen in de overdekte speeljungle RavotAapia.
Er waren diverse avontuurlijke ontmoetingen met Bamboo Bill en de andere avonturiers in het dierenpark.

Bron: persbericht Club van Elf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *