Hof van Eckberge is beste samenspeelplek van 2014

Hof van Eckberge mag zich de allereerste winnaar van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award noemen. Het speelparadijs in Eibergen werd uitgeroepen tot de ‘beste samenspeelplek’  van 2014 en wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. De award werd maandagmiddag tijdens het Speeltuinbende congres in ontvangst genomen door initiatiefnemers Maarten Reimes en Carine Grijsen.

winnaar Speeltuinbende Hof van eckberge2Prestigieuze award
Hof van Eckberge mag zich een jaar lang “beste samenspeelplek” van het jaar noemen. Daarnaast ontving de winnaar een trofee en een aanmoedigingsprijs van € 500,-. De verkiezing van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Belangrijkste doel is het zichtbaar maken en belonen van ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn. De NSGK Speeltuinbende hoopt hiermee ook andere ondernemers te inspireren.

Mystery visits en testdagen
Juryleden Maria Ouwehand (NSGK), ouder-kindteams van de NSGK Speeltuinbende, paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) trokken de afgelopen periode door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. De andere genomineerden waren Camping ’t Reestdal (Balkbrug) – Camping de Vierbannen (Ouwerkerk) – Fun-ie-Fit (Almelo) – Outdoor Laarbeek (Beek en Donk) – Speeltuin de Roetsj (Sittard) en Stadspark Groningen. Maria Ouwehand: “Wij zijn ontzettend onder de indruk van alle nominaties en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel van toegankelijkheid én speelwaarde als een vanzelfsprekendheid voor iedere speelplek in Nederland.”

Een beeldimpressei van de testdag bij Hof van Eckberge:

De NSGK Speeltuinbende komt eraan!
De verkiezing van de “beste samenspeelplek” maakt onderdeel uit van een landelijke campagne van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld om alle speelplekken in Nederland toegankelijk te maken voor zowel kinderen met als zonder beperking. Ook het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” had tot doel om ondernemers met plannen voor toegankelijkheid verder te helpen.

Meer informatie:
www.speeltuinbende.nl
www.hofvaneckberge.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *