Gaia Zoo werk dit jaar met Dynamic Pricing

Een kaartje voor Dierenpark Gaia Zoo heeft sinds dit jaar geen standaardprijs. Elke dag worden de toegangsprijzen voor elke kalenderdag opnieuw vastgesteld. De ondergrens voor volwassenen is € 13,50. Op deze manier worden o.a. vroegboekers beloond en kan het park sturen op drukte en resultaat.

Muizen1De prijzen gelden zowel bij aankoop via internet als aan de kassa van de dierentuin. Om de kortingen visueel te maken, werkt Gaia Zoo met drie prijskleurzones. Wie een e-ticket zonder datum koopt, betaalt € 19,50. De eerstvolgende datum met een prijs in de laagste prijszone staat vandaag ingesteld op 6 mei; over ruim een maand.

In plaats van korting
Volgens Rob Huppertz, directeur van Gaia Zoo is dynamic pricing helemaal nieuw in de sector van dierenparken; “Dit is ons antwoord op kortingsacties. De consument kan, door vroeg te boeken, een voordeeltje halen. En op dagen dat wij al grote drukte voorzien, kunnen we de bezoekstromen motiveren om voor een andere datum te kiezen.” Het systeem werd ontwikkeld in samenwerking met pricetag; een speler uit de hotelwereld.

Niet helemaal nieuw
In de Nederlandse recreatiesector is het systeem van Dynamic Pricing niet helemaal nieuw. Attractiepark Slagharen werkt o.a. ook al met dit systeem van aanpasbare prijzen.

meer informatie: www.gaiazoo.nl

Software
Het Dynamic Pricing systeem van zowel Gaia Zoo als Slagharen werd geleverd door Pricetag. In onderstaande video leggen zij uit (in het Engels) hoe het systeem van Dynamic Pricing werkt.

Meer informatie: www.pricetag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *