Europese attractieparken geven hun visie op actuele ontwikkelingen

Tijdens de Euro Attraction Show (EAS) in Parijs werd o.a. de CEO talk georganiseerd. Managementleden van vier grote parken bespraken diverse actuele ontwikkelingen en de wijze waarop attracties daarop (zouden moeten) inspelen.

v.l.n.r. Bart de Boer (ex-Efteling), Nicolas de Villiers (Puy du Fou), Amanda Thompson (Blackpool Pleasure Beach) and Miika Seppala (Särkänniemi). Moderator: Reinoud van Assendelft.
v.l.n.r. Bart de Boer (ex-Efteling), Nicolas de Villiers (Puy du Fou), Amanda Thompson (Blackpool Pleasure Beach) and Miika Seppala (Särkänniemi). Moderator: Reinoud van Assendelft

Onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Hoe komen de parken de crisis door?
  • Is er toekomst voor zelfstandige familieparken?
  • Op welke manier kun je de (digitaal georiënteerde) teenagers blijven boeien?
  • Hoe ga je om met kortingsacties?
  • Gezond voedsel op de parken?

Aan het eind van onderstaande film (vanaf 20 minuut 30) begint een impressie van de beursvloer van de EAS in Parijs.

Pretwerk TV
Voor Pretwerk.nl is dit de eerste thema-uitzending. We gaan in de toekomst vaker met de camera op pad; de recreatiesector is immers een belevenisvolle sector en het medium film past daar goed bij. Pretwerk.nl werkt daarbij samen met Reinoud van Assendelft, van adviesbureau Van Assendelft en Partners en Novus Solutions. Naast thema-uitzendingen worden er ook nieuwsuitzendingen gemaakt. Bedrijven die een product willen demonstreren kunnen daarin een item laten opnemen.

Editing werd verzorgd door Sander Roeling van Sandero
Film en editingbedrijf met ervaring in de recreatiesector. (o.a. de juiste apparatuur om achtbanen, fun, waterspektakel in beeld te brengen.) Maakt o.a. filmpjes voor Efteling fansite De Vijf Zintuigen.

De intro-animatie werd verzorgd door Leon Leeflang van Colored Goods. Binnenkort publiceren we op deze website een interview met Leeflang, waarin wordt uitgelegd hoe je met een herkenbare videoserie nog beter je merk en je uitstraling kunt neerzetten.

Volgend jaar vind de EAS in Amsterdam plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *