EuropaPark opent waterpark Rulantica

Het Duitse Europa-Park opent op 28 november het nieuwe indoor waterpark: Waterwereld Rulantica. Er werd 180 miljoen uitgetrokken om dit tweede park te realiseren. Het is daarmee de grootste investering ooit van de familie Mack in dit park.

Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park. Rulantica is een van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een unieke ervaring. Dat komt niet alleen door de vele bijzondere waterattracties maar ook door de originele sfeer. Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail.

Avontuurlijke themazones

Het nieuwe waterpark is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten. Zo is de liefdevol ontworpen themazone Trølldal helemaal afgestemd op de allerkleinsten, terwijl durfals in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beslist aan hun trekken komen. In de atttractie Shotgun falls Isbrekker bijvoorbeeld, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken. Gasten die meer behoefte hebben aan rust kunnen juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius.

25 bijzondere waterattracties

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. De attracties zijn voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er zijn 8 exclusieve cabana’s met bediening. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal (met een oppervlakte van 32.600 m2) is er buiten nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op een van de 500 ligstoelen kunnen relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal ruim 3.500 lockers.

Een groot culinair aanbod

Naast waterattracties heeft Rulantica een gevarieerd aanbod aan eet- en drinkgelegenheden en shops waar bezoekers gemakkelijk met een polsbandje betalen. Het zelfbedieningsrestaurant Lumålunda biedt een uitgebreide menukaart. In het gezellige Kelpie Café genieten gasten van zoete lekkernijen en snackrestaurant Snekkjas nodigt gasten uit voor een smakelijk tussendoortje. Daarnaast kunnen gasten ontspannen en hun dorst lessen in een van de zwembadbars. Drie shops bieden gasten de mogelijkheid om wat rond te snuffelen, hun zwemuitrusting op te frissen of een klein souvenir te kopen, zoals Snorri. De zesarmige octopus Snorri is de mascotte van Rulantica. De naam Snorri is afgeleid van Snorri Sturluson, de geschiedschrijver die in de 13e eeuw de Noordse mythologie optekende waarop de verhalen van Rulantica zijn gebaseerd.

Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje? We zullen het misschien nooit weten. In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

Grootste investering tot nu toe

Rulantica is een nieuw en baanbrekend project van de familie Mack, eigenaar van Europa-Park. Het is de grootste investering tot nu toe (180 miljoen euro inclusief infrastructuur). Van het totale project (63 voetbalvelden groot) zijn nu de eerste twee onderdelen voltooid: het waterpark en het nieuwe themahotel Krønasår dat in mei 2019 is geopend. Dit gethematiseerde hotel met 277 kamers en 27 suites biedt gasten via een brug exclusieve toegang tot Rulantica. Roland Mack: “De uitbreiding van ons totale aanbod en de realisatie van deze unieke waterwereld zijn heel belangrijk voor onze toekomst. We kunnen niet stil blijven staan ​​als we deze regio aantrekkelijk willen houden voor gasten van verder weg.”

Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Openingstijden Rulantica

In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het hele jaar open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Op 31 december 2019 is Rulantica geopend tot 19.00 uur. Rulantica is gesloten op 24 en 25 december 2019, op 17 januari 2020 en (vanwege onderhoud) van 16 t/m 20 maart 2020.

Meer informatie: www.rulantica.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *