Escape room in Utrecht voegt acteurs toe voor de beleving

Escape room ‘Escapium’ komt met een primeur. In de dagen na Halloween laat het tijdelijk acteurs los op de waaghalzen in de ruimte waaruit moet worden ontsnapt. Inspiratie om ook deze beleving naar de Nederlandse escape rooms te halen is gehaald uit Bulgarije.

“De laatste tijd hoorde ik steeds meer verhalen van escape room fans over een kamer in de stad Sofia (Bulgarije), waarin acteurs een losgelaten worden op de bezoekers en waar het er heftig aan toe aan kan. Je ziet door dit nieuw fenomeen de authentieke Escape Room steeds meer verschuiven naar een beleving waarin puzzelen niet meer de boventoon voert. Reden voor ons om dit fenomeen naar Utrecht te halen en exact na Halloween dit uit te proberen op bezoekers die dit aandurven”, aldus Patrick eigenaar Escapium.

Oog in oog met echte acteurs 
In de kamer ga je als avonturier en waaghals op zoek naar drie vermiste backpackers in een verlaten huis. Uiteindelijk blijkt het huis nog minder verlaten te zijn dan mensen vooraf denken.

Focus op de beleving 
Dat het een flinke onderneming werd hadden de broers wel verwacht: “Het is niet even acteurs inplannen en klaar. Wij sluiten gedurende deze Halloween Experience onze andere kamer, zodat wij volledig de focus kunnen leggen op de beleving van de groepen die dit aandurven. Daarnaast hebben wij ook het gehele pand en verhaallijn aangepast en is er een script geschreven. Zie het als puzzelen in een levensecht spookhuis waarin acteurs voortdurend voor hete adem in je nek zullen zorgen. Een must voor iedere escape room fan” aldus Patrick Meutzner van Escapium.

Animo voor spanning 
Dat de nieuwe kamer Abandoned, gebaseerd op de film ‘The Blair Witch Project’, goed ontvangen is door het publiek is een feit. Lovende reviews hebben ervoor gezorgd dat Abandoned als beste kamer van Utrecht beoordeeld is door de echte kenner. Reden voor de eigenaren en broers Dominic en Patrick Meutzner om deze ervaring tijdelijk om te toveren naar een zenuwslopende Halloween Experience.

Van hobby naar serieuze business
Twee jaar geleden is Escapium gestart met een eerste kamer in Utrecht. En met succes. Deze kamer is maar liefst 1000 keer bezocht door enthousiaste fans die het fantastisch vonden. Motivatie voor de broers om dit niveau te overtreffen met de nieuwe kamer Abadoned, die om in mei dit jaar geopend is. Maar liefst 250 groepen hebben deze nieuwste creatie binnen enkele maanden bezocht. Meer informatie is te vinden op escapium.nl/halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *