Duits/Nederlandse recreatie vakbeurs Welt der Freizeit uitgesteld

De beurs Welt der Freizeit, die gepland stond voor 7 en 8 oktober, is uitgesteld naar 22 en 23 maart 2021. De Duits-Nederlandse vakbeurs in Kalkar (naast Wunderland Kalkar) wordt gecombineerd met de horecavakbeurs GastroTek.

In 2019 vond de eerste editie plaats van de nieuwe recreatie vakbeurs. Zie onderstaande foto’s + verslag: Terugblik Welt der Freizeit 2019

Belevenisvakbeurs

De combinatie met een horecabeurs is volgens beursorganisator Reinier Kuper een logische keuze: “Vrijwel alle recreatiebedrijven hebben ook een horecagedeelte, zoals een snackbar, restaurant of terras. Andersom zie je dat horecabedrijven steeds meer interesse tonen in het toevoegen van een recreatieve activiteit. Door beide beurze te combineren, bieden we hier een totaalbeleving in het aanbod van recreatie- en horecabedrijven.”

Ruimte voor veiligheid en demonstraties

De beurs in Kalkar heeft meer dan voldoende ruimte (9000 m2) om de beurs een ruime opzet te geven die tegemoet komt an de anderhalve meter samenleving. Er is bovendien nog buitenruimte beschikbaar die de mogelijkheid biedt om ook producten wat uitgebreider te demonstreren en te testen.

Net als vorig jaar is het de doelstelling om zowel Duitse als Nederlandse bezoekers en standhouders bij de beurs te betrekken. Hierdoor ontstaat een cross-over van kennis, producten in inspiratie. De beurseditie van 2019 liet al zien dat er vooral vel vernieuwing te zien is op het gebied van nieuwe techniek. (VR, AR, interactief spelen, vernieuwende mobiliteit e.d.). De Duitse markt was vorig jaar nog wat afwachtend, maar dankzij samenwerking met diverse brancheverenigingen wordt daar voor komende editie meer van verwacht.

Meer informatie: www.weltderfreizeit.de / www.gastro-tek.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *