Bijna 1,4 miljoen bezoekers voor De Uithof in Den Haag in 2016

Het veelzijdige sport- en recreatiecentrum ‘De Uithof’ in Den Haag ontving in 2016 1.389.200 bezoekers. De schaatsbaan is binnen het complex nog altijd de best bezochte attractie. Wat in 1970 begon als schaatsbaan is inmiddels uitgegroeid tot een multi- leisure en sportcomplex.

Schaatsbaan ‘De Uithof’ werd in 2016 bezocht door 488.750 schaatsers. De baan is nationaal goed bekend vanwege de schaatswedstrijden. Maar er zijn hier inmiddels veel meer activiteiten aan toegevoegd zoals ijskarten, ijshockey, curling, ijsgames en er worden diverse arrangementen aangeboden. De kartbaan, games en ijskarten werden in 2016 bezocht door 150.000 recreanten.

De sneeuwbaan kreeg in 2016 bezoek van 220.000 sneeuwliefhebbers. Ook hier worden, naast het traditionele skiën en snowborden, inmiddels ook diverse andere recreatieve activiteiten en arrangementen aangeboden.

En de overige bezoekers zijn verdeeld over de andere wat kleinere activiteiten en de evenementen die in De Uithof plaatsvinden. Dat zijn bijvoorbeeld klimmen, lasergamen of bungee soccer.

Zie ook: Voorlopig overzicht van bezoekcijfers dagrecreatie in 2016

Meer informatie: www.deuithof.nl

red: Multi-leisure en Family Entertainment Centers in opkomst
Het zijn vooral de schaalvoordelen (o.a. kosten) en variatie in het aanbod die het aantrekkelijk maken om activiteiten samen te voegen. In de Verenigde Staten speelt men al wat langer in op deze trend. En ook in Nederland zien we steeds meer multi-leisure (sport)complexen en Family Entertainment Centers (fec) ontstaan. De vakdag ‘Het Nieuwe Dagje Uit‘ op 23 maart in De Voltage (= een fec), zoomt in op deze ontwikkeling.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *