Veel belangstelling voor bouwproces Symbolica in De Efteling

De Efteling bouwt aan haar grootste indoorattractie ooit; De darkride Symbolica; Paleis der Fantasie. Het laatste filmpje over het bouwproces is in twee dagen tijd al meer dan 80.000 keer bekeken. De attractie gaat dit jaar open voor publiek, ter gelegenheid van de 65e verjaardag van De Efteling.

Afgelopen vrijdag werd inmiddels de derde aflevering van het bouwproces van Symbolica online gezet. Daar hebben twee dagen later al bijna 75.000 mensen naar gekeken. In deze derde aflevering wordt ingezoomd op het uzikale landschap in en rondom de attractie:


De eerdere filmpjes ziten inmiddels rond de 200.000 kijkers. Zie het Efteling kanaal op Youtube

Steeds meer details bekend
In een nieuwe schets van de paleistuin die wordt aangelegd op het dak van de attractie zien we circa 800 zonnepanelen die in het ontwerp zijn verwerkt om duurzame energie mee op te wekken.
De schets toont een daktuin op negen meter hoogte, die de allure van het Paleis der Fantasie benadrukt. “Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering Efteling.

Duurzaam
De aanleg van de paleistuin en de zonnepanelen past bij de Efteling, de organisatie heeft natuur, milieu en duurzaamheid van oudsher hoog in het vaandel staan. De Efteling houdt bij de uitbreiding van attracties en gebouwen dan ook zorgvuldig rekening met de prachtige, natuurrijke omgeving waarin zij liggen. Zo heeft de Efteling een duurzaam oppervlaktewatersysteem (Klaterwater) en wekt de organisatie middels warmte- en koudeopslag (WKO) op diverse plekken in de Efteling duurzaam energie op. Bezoekers van de Efteling houden straks een bijzonder en natuurlijk uitzicht over het park vanuit de attractie Pagode. Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst, waarna er 800 m2 sedum wordt aangelegd. Sedum is beplanting die als dakbegroeiing wordt gebruikt en heeft als positieve eigenschappen o.a. dat het isoleert en de natuurlijke omgeving versterkt.

Over Symbolica
De attractie Symbolica is onderdeel van een nieuw parkgedeelte ‘Rijk der Fantasie’ waarin Efteling mascotte ‘Pardoes de Tovernar’ de hoofdrol speelt. De bouw van symbolica kost 35 miljoen Euro en is daarmee de duurste en ook grootste Efteling attractie tot nu toe.

Meer informatie:
Symbolica pagina van De Efteling
Dossier Sympolica op fanpagina Eftelist.nl

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *