Achter de schermen bij dagattracties

De maarteditie van Pleisureworld Magazine is verschenen, met daarin een verslag over werkzaamheden achter de schermen bij verschillende dagrecreatieve bedrijven. Wilt u liever zelf kijken? Ga dan mee op de 2-daagse studiereis langs 8 verschillende bedrijven.

pw magazinePleisureworld MAgazine is een vakblad gericht op bedrijven in de dagrecreatie. Deze maand komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Ecomare op Texel
Hoe een museum met dierenopvang omgaat met recreatie en educatie. Een mooi voorbeeld van een stichting zonder winstoogmerk, maar wel met oog voor commerciële kansen.

Nieuwe Themazone in Europa Park
Dit jaar wordt de themazone en attractie Arthur en de Minimoys geopend in Europa Park. Wat willen de ondernemers er mee bereiken?

Innovatieprocessen binnen de recreatiemarkt
Wat zijn de succes- en faalfactoren van dagattracties. Pieter Cornelis brengt zijn kennis uit theorie en praktijk samen in een interessante blog.

De Doe-het-zelf mentaliteit van Sprookjeswonderland Enkhuizen
Bewust kiezen voor doelgroepen; Sprookjeswonderland wil vooral aantrekkelijk zijn voor de groep van 2 – 10 jaar. Ook andere doelgroep-issues komen voorbij; welke prijs past daarbij? En steeds meer allochtone Nederlanders weten het park te vinden. Ook dat vraagt om ‘rekening houden met…’.

De inclusieve Leisure Sector
Reinoud van Assendelft beschrijft hoe de zorgsector en recreatiebedrijven van elkaar kunnen profiteren en leren.

Kijkje achter de schermen bij P&P projects
Nederland kent veel bedrijven die vorm geven aan de internationale attractiesector. Een daarvan is P&P projects. Een van hun laatste projecten is de darkride Thors Hammer in Tusenfryd, Oslo.

Lessen uit Las Vegas
Door Rick van Miert

Ultra luxe bungalow wordt de nieuwe standaard
Steeds meer dagrecreatieve bedrijven kiezen er voor om ook verblijf aan te bieden. Maar welk soort accommodaties kun je het best neerzetten? Trendwatcher Hans van Leeuwen geeft zijn visie op de ontwikkelingen. Naast luxe zal ook privacy belangrijker worden.

Dolfinarium; dierenwelzijn op de eerste plaats
..pas daarna komt de bezoeker. Hoe ga je daar als attractie mee om? Afgelopen jaar won het Dolfinarium de internationale Brass Ring Award voor de show Aquabella.

Een tent tegen de regen
inspelen op een wisselvallig klimaat met de reuzententen van Easy Promotions

De top-10 beste rollercoasters ter wereld

De digitale versie van Pleisureworld Magazine is gratis online te bekijken.

Studiereis
Een absolute aanrader voor professionals in de dagrecreatie is de 2-daagse studiereis van Pleisureworld (1 en 2 april). In twee dagen worden acht bedrijven bezocht + nog enkele mystery visits. De studiereis van Pleisureworld is altijd goed voor stevige inhoudelijke discussies en volop netwerkkansen.
Dit jaar staan o.a. Het Spoorwegmuseum, Sprookjeswonderland, Ayers Rock, Dutch Water Dreams, Madurodam, Het Dolfinarium en Dierenpark Amersfoort op het programma. In Utrecht gaat de discussie over Citymarketing en de kansen van de Tour de France voor deze stad.
Ook de redactie van Pretwerk.nl gaat mee; en houdt u op de hoogte…
Meer informatie: www.pleisureworld.nl/events/2daagse-studiereis-2014/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *