Burgers’ Zoo opent grote nieuwe waterspeeltuin ‘Speelbeek’

Burgers’ Zoo heeft donderdag 28 maart een nieuwe grote (water)speelvoorziening geopend. Speelbeek bevindt zich tussen de ingang van de Bush en het buitenverblijf van de olifanten. In de nieuwe speeltuin staat een kabbelend beekje centraal, waar jong en oud naar hartenlust in en rond het water kunnen spelen.

In het park bevinden zich nu drie grotere speellocaties. Naast deze nieuwe ‘Speelbeek’ zijn er ook nog de outdoor klim- en klauterlocatie Avonturenland en de indoorspeeltuin Kids Jungle.

Waterpret staat centraal

Avonturiers kunnen via stapstenen in het water of balancerend over boomstammen proberen de overkant te bereiken, of juist voor wat afkoeling te kiezen en door het water te waden. Voor de allerkleinsten zijn er rustige plekken gecreëerd waar ze onder toezicht van vader, moeder, opa of oma uitgelaten kunnen spelen.

Hoog en droog

Voor wie liever geen natte voeten haalt, bieden de klimtorens en avontuurlijke touwbruggen een welkome uitkomst: hoog en droog slingerend, klauterend en klimmend boven de zacht kabbelende beek kunnen energieke ontdekkingsreizigers hun hart ophalen. Via verschillende glijbanen keren zij vervolgens weer terug op aarde. Vanuit de torens hebben de kinderen een goed uitzicht op het bosrijke buitenverblijf van de olifanten.

Vormgeving en uitwerking

Burgers’ Zoo heeft Speelbeekin samenwerking met de Gelderse speeltuinfabrikant Speelmaatje ontworpen en gebouwd. Spelen in en met de natuur staat bij de ontwerpen van Speelmaatje centraal: “We laten onze houten speeltoestellen graag onderdeel zijn van een groen speellandschap dat de fantasie van kinderen prikkelt, zodat ze hun eigen spel kunnen bedenken. Iedere keer weer.”

Meer informatie: www.burgerszoo.nl/actiepagina/speeltuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *