Bouw indoor attractiepark Bommelwereld gaat van start

De bouw van een nieuw indoor themapark ‘Bommelwereld’ in de Achterhoek gaat van start. Het themapark met een oppervlakte van 9000 m2 wordt ontwikkeld door Marveld recreatie in samenwerking met de Toonder Company. De karakters van Tom Poes en Heer Bommel staan centraal in de gethematiseerde kasteelomgeving.

bird eye overzicht van de nieuwe indoor attractie Bommelwereld

Bomers’ plannen zullen worden gerealiseerd in een hal van zo’n 9000 m2 waarin de wereld die Marten Toonder creëerde vorm zal krijgen, met als stralend middelpunt heer Bommels kasteel, Bommelstein.

Bij het ontwerpen van deze hal vormde de wereld van heer Bommel en Tom Poes de inspiratiebron. De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam, en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas.

De afbeeldingen uit de boeken van Marten Toonder krijgen een vertaalslag in het ontwerp. Dit principe van een ontwerp door illustrator (i.p.v. een architect) zien we ook in De Efteling, waar Anton Pieck de grondlegger en huisstijlontwerpen is geweest voor het basisontwerp van een park.

door redactie Pretwerk

De afgelopen jaren werd Bommelwereld ontworpen door de toonaangevende thematiseerder Jora Vision (masterplanning en concept design) in samenwerking met Toonder Compagnie BV, het bedrijf dat de rechten beheert op de werken van Marten Toonder.

En nu is het dan zo ver: de eerste schop kan de grond in. Zoals het er nu naar uitziet, opent Bommelwereld haar poorten voor het publiek in het voorjaar van 2025.

Bommelwereld zal niet alleen een trekpleister worden voor bezoekers van de Achterhoek, maar zal ook jonge generaties in aanraking brengen met dit Nederlands cultureel erfgoed. Het particuliere museum De Bommelzolder zal een plekje krijgen in Bommelwereld, en voor scholieren zal een educatief programma worden opgesteld. Ook de horecacomponent zal niet worden vergeten.

Marveld Recreatie

Marveld Recreatie heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een zeer veelzijdig recreatiebedrijf met diverse onverwachte uitbreidingen. Het meest recent werd er een groot indoor waterpark toegevoegd. Ook was Marveld er vroeg bij met het realiseren van een hotel op het vakantiepark. Het zwembad heeft een unieke p.p.s. constructie met de gemeente om o.a. zwemlessen te faciliteren.

Marten Toonder

Marten Toonder schreef 177 verhalen over Heer Bommel en Tom Poes. Deze avonturen, die een halve eeuw lang dagelijks in de krant stonden, behoren tot het Nederlands cultureel erfgoed; generaties groeiden op met Tom Poes en heer Bommel.

Meer informatie:

2 reacties

  1. ooo wat lijkt me dat leuk en fijn voor de kids als het zover ver is zou ik dan een mail mogen vande opening en de kosten alvast harstikke bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *