Bijdrage Vriendenloterij maakt recreatie en vakantie breder toegankelijk

De Vriendenloterij heeft maandagavond bekend gemaakt welke projecten financieel worden ondersteund. Bij diverse projecten worden vakantie en recreatie toegankelijk gemaakt voor kwetsbare groepen, die anders niet zo snel op pad zouden gaan. Voorbeelden zijn o.a. vakantiekampen voor kwetsbare kinderen, activiteiten van Jantje Beton om buurten kindvriendelijker te maken of het Ouderenfonds die eenzame ouderen uit hun isolement haalt.

Fleur Termijtelen, directeur van Stichting De Ster, krijgt een eenmalige schenking van 295.000 euro uit handen van VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors op het Goed Geld Gala in Singer Laren.
Meer onzekere, angstige kinderen naar helpend vakantiekamp
Stichting De Ster krijgt een eenmalige schenking van 295.000 euro om Nederlandse kinderen en jongeren tussen de 8 en 23 jaar met sociaal-emotionele problemen te helpen door het organiseren van Sterkampen. Bijna een derde van de kinderen en jongeren in de leeftijd ervaart sociaal-emotionele problemen in de omgang met leeftijdsgenoten. Ze worden gepest, hebben geen of weinig vrienden, zijn onvoldoende weerbaar of sociaal (emotioneel) onhandig in contact. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat kinderen zes weken na deelname aan een Sterkamp aanzienlijk minder angstig zijn in sociale situaties. Na een half jaar is dat effect nog steeds aanwezig. Daarnaast is een positieve verandering te zien op het gebied van sociale acceptatie, zelfvertrouwen, sociale problemen en teruggetrokken gedrag. Jaarlijks organiseert Stichting de Ster 17 kampen voor ruim 300 kinderen. Met de bijdrage vanuit de VriendenLoterij wil de stichting het aantal kampen vergroten, over 10 jaar wil de stichting 10.000 kinderen hebben geholpen.
meer informatie: www.stichtingdester.nl

Recordbedrag
De deelnemers van de VriendenLoterij zorgden in 2017 voor ruim € 117 miljoen aan omzet. Hiervan geeft de loterij 50%, te weten ruim € 58,9 miljoen, aan goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. Een deel van de deelnemers die een vaste bijdrage ontvangen is actief op recreatief gebied.

Een van de ondersteunde organisaties is Jantje Beton. Hun project ‘Aan de Slag in de Speeltuin’ ontving vorig jaar een extra bijdrage. Met dit project van Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten krijgen speeltuinen, die vaak kampen met een tekort aan vrijwilligers, de mogelijkheid om onderhoud- en beheertaken te laten uitvoeren door mensen met een verstandelijke beperking. Wat zo mooi is, is dat de jongeren met een verstandelijke beperking met dit project echt een volwaardige rol krijgen in onze samenleving. Ze gaan aan de slag en dat geeft ze een groter gevoel van eigenwaarde.

Het Fonds Kinderhulp krijgt een bijdrage van € 500.000 voor een Zomerpretpakket. Tienduizenden kinderen in Nederland gaan nooit op vakantie. Ze krijgen een knoop in hun maag als de zomervakantie zich aandient. Vriendjes en vriendinnetjes verheugen zich al weken op de camping in Frankrijk of de vliegreis naar Turkije. Tripjes waar zij alleen van kunnen dromen.
Dankzij de bijdrage krijgen 3.000 kinderen een Zomerpretpakket, gevuld met leuke dingen zoals speelgoed, een boek en een compleet dagje uit. De pakketten worden aan het begin van de zomervakantie uitgereikt tijdens een feestelijke dag met leuke activiteiten en lekker en gezond eten. Zo beleven ook deze kinderen die in armoede leven alsnog een leuke zomervakantie. En als het schooljaar weer begint kunnen ook zij honderduit praten over wat zij hebben beleefd in de vakantie. Ze horen erbij! Een klein gebaar kan zo écht verschil maken in het leven van kinderen die in armoede opgroeien.

Meer informatie: www.vriendenloterij.nl/goede-doelen.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *