Attractiepark Toverland nodigt mensen uit die kerst alleen doorbrengen

Attractiepark Toverland hoopt deze kerst mensen samen te brengen. Geïnspireerd door het verhaal van Bryan Vreijsen, oprichter van Stichting Brabant Maatjes, nodigt Toverland op eerste kerstdag mensen uit die anders alleen thuis zouden zitten. Op het programma staan een gezamenlijke kennismaking, ritjes in de attracties en een overheerlijk kerstdiner.

Voor veel Nederlanders staat kerst in het teken van lekker eten, gezellige avonden en tijd met familie en vrienden. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en brengen verscheidene Nederlanders de feestdagen alleen thuis door. Voor hen organiseert Toverland een speciaal dagje uit op eerste kerstdag, gevuld met attracties, entertainment en een kerstdiner.

Eenzaamheid

“Voor mensen die zich eenzaam voelen, kunnen de feestdagen als een extra schrijnende periode ervaren worden,” vertelt Bryan Vreijsen, oprichter van Stichting Brabant Maatjes. Hij heeft zelf langdurig gevoelens van eenzaamheid ervaren. Een oproep op Twitter, tegenwoordig X, leverde veel reacties op en heeft hem uiteindelijk geholpen: “Dit was de inspiratie voor een stichting die andere jongeren helpt bij het ontwikkelen van duurzame sociale contacten.”

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur van Toverland, was onder de indruk van het verhaal van Bryan: “Toen wij dit vorig jaar per toeval lazen, was dit voor ons meteen een inspiratie. Onze missie is het creëren van magische gelukservaringen en vanuit die gedachte willen we graag op eerste kerstdag een alternatief bieden voor wie niet alleen thuis wil zijn. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als hier ook blijvende vriendschappen ontstaan, want dan liggen er nog heel veel magische gelukservaringen in het verschiet.”

Kerstdiner

Op 25 december zet Toverland de warme chocolademelk klaar en vindt er ’s middags een moment plaats om elkaar te leren kennen. Daarna gaat iedereen op pad. Het park is geopend en staat volledig in het teken van het winterevenement Winter Feelings, inclusief extra attracties en entertainment. Als de zon ondergaat, wordt er een gezamenlijk kerstdiner verzorgd in restaurant The Flaming Feather, waarna er ter afsluiting geproost wordt bij de slotshow.

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich t/m zondag 17 december aanmelden via: www.toverland.com/samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *