Ouderen gedragen zich steeds jonger

Vorige week hield Ton Kooymans een betoog om ons (recreatie sector) meer op de 55plusser te gaan richten. Deze doelgroep groeit keihard en gedraagt zich jonger dan ooit daarvoor! Dat die doelgroep sterkt toeneemt was natuurlijk niets nieuws voor me. Net als dat ze langer vitaal blijven. Maar Ton had me te pakken toen hij ons die oudere doelgroep liet zien terwijl ze typisch jongerengedrag vertoonden!

ouderenDe ouderen die jong acteren zijn kritisch en veelzijdig. Tijdens mijn studie hebben we het gehad over de doelgroep en de communicatiedoelgroep. Vaak is de communicatiedoelgroep heel wat jonger. Want, zo leerde ik, de doelgroep associeert zich graag met een wat jongere type. Oud wordt al snel weinig sexy gevonden. Hoewel…..Als ik denk aan het omaatje dat haar gebruikte golfje verkocht. Net voor de verkoop nog stuiterend rondscheurt over bruggetjes.

Kijk, dan heb ik zelf wel een extra klik. Die oma, daar wil ik me wel mee associëren! Zij is leuk en spannend, zij bruist van de levensenergie. En ze zijn er he, genoeg zelfs! Dit soort ouderen, die willen we er ook wel bij hebben als kamperende gasten. Maar hoe krijgen we dat nu weer voor elkaar? In ieder geval ver weg blijven van dat wat ik tijdens mijn studie leerde over dat de communicatiedoelgroep; Richt je je op volwassenen, dan is je communicatiedoelgroep altijd een aantal jaren jonger!

Nu, wil ik van die leuke, energieke en maffe oudere ontvangen, dan kan de communicatiedoelgroep vooral een aantal jaren ouder zijn! Het is een vooroordeel dat oudere dus suf en saai zouden zijn. Nu we met zijn alle allemaal steeds maar weer ouder worden, en langer vitaal blijven, zijn er dus ook steeds weer meer vitale, energieke en levenslustige ouderen. Heb jij wellicht een idee met welke scene ik ze in beeld kan vangen?

Surfend en hangend in de banden, een prachtig zandkasteel bouwend, zo hoog mogelijk schommelend, armen wijd op de voorpunt van een valk als op de Titanic?
Verliefd kussend in onze geheime kissbox, tafeltennissend of misschien zelfs wel op het skatebaantje? Zolang het maar niet lijkt op een ouder stelletje fietsend op,…een elektrische fiets.

Ik ben benieuwd naar je idee, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *