Hoe Tije (10) een klimbos heeft gecreëerd in zijn woonplaats Zeist

Deze week zijn we begonnen met de bouw van een klimbos met net elementen in Zeist. Een speciaal project, gelet op de eerste fases van realisering. Tije, een jongen uit Zeist, kwam met het idee voor de bouw van een klimbos met de deelname aan een prijsvraag. Verschillende kinderen mochten voor een jury verschijnen om hun eigen idee te presenteren en het idee van Tije won.

Nadat Tije het idee gepresenteerd had, mochten de jury en inwoners van Zeist stemmen. Tije hoorde dat zijn idee had gewonnen en dat het gerealiseerd zou worden binnen de Gemeente Zeist. De gemeente ging op zoek naar een geschikte locatie en belandde hiervoor Zwembad Dijnselburg, waar het klimbos naast het buitenbad zal worden gebouwd, een aantal jaren na de pitch van Tije.

Design van het klimbos

Na het verlossende woord van de gemeenteraad, begonnen wij met het design van het klimbos. Meerdere opties werden in overleg bekeken en het is uiteindelijk een klimroute tussen de bomen geworden met een avonturentoren: ‘’De Toren van Tije’’. Ook zal er een groot bounce net worden gemaakt. Het klimbos zal naast het buitenbad worden geplaatst.

Het doel van het klimbos is om inwoners in de Zeist en omgeving te voorzien van een unieke ervaring. Het is de eerste keer dat een dergelijk concept wordt uitgerold in deze omgeving en wij zijn dan ook erg trots dat wij de eer hebben om het concept te hebben ontworpen en nu te mogen bouwen.

Tije heeft in alle voorbereidingen ook een bezoek gebracht aan onze werkplaats zodat hij met eigen ogen kon zien en meemaken wat er allemaal voor nodig is om een klimbos te onwerpen en bouwen! Alle materialen werden getoond in onze houtzagerij op deze geweldige dag.

Voortgang van het klimbos

Inmiddels zijn wij al een aantal werken aan het bouwen op locatie en begint het concept vorm te krijgen. Het park zal begin april geopend worden waar de wethouder en ook de burgermeester van Zeist aanwezig zullen zijn, samen met Tije natuurlijk.

Meer informatie: www.klimboszeist.com


Met dank aan (auteur): Nico de Jong, verantwoordelijk voor marketing, strategie en organisatie bij Active Constructions. Active Constructions heeft dit proces begeleidt door de tekening van Tije om te zetten naar een haalbaar en veilig ontwerp en realiseert op dit moment de kliminstallatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *