Heb je je wel eens afgevraagd of je alle juiste “poppetjes” in huis hebt?

Waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken over vijf tot tien jaar? En vooral HOE ga je dat dan bereiken? We weten op papier precies hoe onze visie eruit ziet, en hoe we daar zullen gaan komen, de strategie! Maar heb je daarvoor wel de juiste poppetjes in huis?

poppetjesWanneer je helemaal opnieuw zou mogen beginnen, wat voor mensen heb jij dan nodig om werkelijk te gaan bereiken, wat je zou willen gaan bereiken? Een spannende vraag…..we zitten midden in een enorme turbulente, chaotische tijd. Niets is meer wat het was, en we weten nog niet zo goed waar we naartoe gaan. Het enige dat we weten is dat onze camping er straks niet meer zo uit zal zien. We zullen een andere kant op gaan en ook dat vraagt extra inspanningen van je team. Is mijn team wel futureproof?

Dwarsdenker, volger en verbinder
Ik heb een dwarsdenker nodig om een ander pad op te gaan, ik heb een volger nodig, die ook het nieuwe pad uitdagend zal vinden en ik heb een verbinder nodig die de koppeling gaat maken tussen het oude en het nieuwe. Niemand kan me vertellen hoe ik het nieuwe pad moet gaan bewandelen. De meeste geleerde consultants en hoogleraren zullen het echte antwoord verschuldigd blijven. Het enige dat je zeker weet is dat je een ander pad moet gaan volgen. En met die ervaring zul je je langzaam maar zeker verder gaan ontwikkelen. Hoe zit dat in mijn team?

Energie dieet
Die creatieve gek, die dwarsligger, die herken ik wel in mijzelf als persoon. De verbinder, dat is onze Moniek……
Ik heb vooral mensen nodig met een gezonde kritische houding, met lef en misschien wel wat naïviteit. Mensen die je mee willen ondersteunen in deze onzekere tijd. We zullen aan het energie dieet moeten gaan, we zullen 24/7 alert moeten zijn, klaar moeten staan. En we zullen vooral nieuwe producten en diensten moeten gaan ontwikkelen, die zelfs onze avontuurlijke gasten in hun stoutste dromen nog niet hadden bedacht!

Dat vraagt nogal wat van een team, is ons team er klaar voor? Is jou team er klaar voor? Ik ben benieuwd, heb jij ook al zitten bedenken hoe jou team eruit zou moeten zien, om future-proof te kunnen zijn?

Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.


 

Met dank aan:

Watersportcamping Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *