Animatie met kerst en andere donkere dagen

Tijdens de kerstvakantie zijn er weer veel animatieteams actief op bungalowparken.  Een gezellige periode waarin je van alles met je gasten kun ondernemen! Toch vergt de winter iets meer voorbereiding en tijd voor het animatieprogramma. Hier lees je waar je animatieteam aan moet denken tijdens de kerst en andere winterse dagen…

animatie met kerstHet is donker
Logisch, het is december. Toch houden niet veel animatieteams rekening met het feit dat het donker is. Wanneer het ’s avonds donker is, kun je er vanuit gaan dat er minder mensen komen bij de activiteiten. Het is namelijk ook nog eens koud en misschien regent het. Dat zijn al kleine drempels om niet naar activiteiten in het centrumgebouw te komen. Daarnaast vinden kinderen het donker eng en willen ouders hun kinderen vaak niet alleen door het donker op pad sturen. De oplossing? Organiseer iedere avond een ‘haal-en-breng’ service met muziek (of plaats ‘haltes’ op het park waar kids zich kunnen verzamelen). Zo hoeven ouders hun huisje niet uit, kunnen kinderen veilig aanhaken en worden de drempels weggenomen.

Het regent en het is koud
In de winter is het inderdaad vaak koud. Daarnaast kan het voorkomen dat het regent. Dat wil niet zeggen dat je animatieteam helemaal geen buiten activiteiten kan draaien, maar de entertainers moeten wel rekening houden met slecht weer. Plan gewoon de activiteiten die je buiten wilt doen. Ook in de winter kun je nog steeds voetballen, tochtjes lopen of een kampvuur organiseren. Houd echter wel altijd een ‘slecht weer programma’ paraat voor als het toch te hard regent of sneeuwt. Er zijn genoeg leuke binnen activiteiten te bedenken! Laat de activiteit wel altijd doorgaan, anders blijven je gasten de volgende keer ook thuis, zonde.

Gasten zitten vooral binnen
In de winter zie je veel minder bedrijvigheid dan in de zomer op vakantieparken.  Op een mooie winterdag gaan mensen graag even wandelen, maar er zijn ook voldoende dagen waarop gasten liever binnen blijven. Ze lopen dus niet ‘toevallig’ langs de activiteit van het animatieteam om mee te doen, je zult meer promotie moeten maken voor de animatie activiteiten. Een aantal ideeën:

  • Stuur gasten voor aankomst een e-mail met het animatieprogramma
  • Wijs gasten bij aankomst nog eens extra op het animatieprogramma
  • Laat het animatieteam promotieposters maken, hang deze op bij de receptie en de horeca
  • Laat het animatieteam flyeren bij de bungalows waar gezinnen met kinderen verblijven

Ik hoop dat de gasten op jouw park met deze tips volop meedoen met de activiteiten.
Veel plezier en alvast hele fijne feestdagen!

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl
Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams en animatieprogramma’s op vakantieparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *