Wat staat de Nederlandse recreatiesector te wachten in 2020? Het toeristisch themajaar staat in het teken van 75 jaar vrijheid / Europe Remembers. Daarnaast zijn er erg veel evenementen in ons land, waar Nederland publicitair van gaat profiteren.

Wat staat de Nederlandse recreatiesector te wachten in 2020? Het toeristisch themajaar staat in het teken van 75 jaar vrijheid / Europe Remembers. Daarnaast zijn er erg veel evenementen in ons land, waar Nederland publicitair van gaat profiteren.

Toeristisch Themajaar

In 2020 vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Dit themaprogramma wordt in Nederland gepresenteerd onder de naam Vrijheid verbindt. Internationaal is de naam Europe Remembers. Het themajaar bundelt zowel in 2019 als in 2020 een groot aantal activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het verbindende thema is vrijheid, waarbij verleden, heden en toekomst een plek krijgen. Voor de bewerking van buitenlandse markten werkt het NBTC samen met Stichting Liberation Route Europe. Meer informatie: www.nbtc.nl

Formule 1 in Zandvoort (1 – 3 mei)

Het Formule 1 circus strijkt na jaren weer neer op het circuit van Zandvoort. De activiteiten rondom de race duren drie dagen – inclusief de trainingen en kwalificaties. De prijzen voor accommodaties in de omgeving schoten direct na de bekendmaking flink omhoog. Ook de internationale media-aandacht voor dit evenement zorgt voor kansen – zeker omdat het circuit plannen heeft om zich in de komende jaren te ontwikkelen.

Meer informatie: www.dutchgp.com

Eurovisie Songfestival Rotterdam (12 t/m 16 mei)

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het grootste muziekfestival ter wereld. Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, met de grote finale op zaterdag 16 mei. De hotelcapaciteit in Rotterdam zal niet voldoende zijn om aan alle vraag van dit mega-evenement te voldoen. Een grote radius rondom de havenstad zal dus meeprofiteren van dit evenement.

Meer informatie: www.songfestival.nl

Gastheer van 4 wedstrijden van het EK voetbal (14 – 27 juni)

14, 18, 22 en 27 juni is De Johan Cruyff Arena in Amsterdam de locatie voor wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal. De eerste drie wedstrijden speelt het Nederlands Elftal in het stadion. Zie: www.knvb.nl

Sail Amsterdam (12 – 16 augustus)

Sinds 1975 komen elke vijf jaar Tall Ships van over de hele wereld naar Amsterdam. De laatste editie in 2015 trok 2,3 miljoen bezoekers, waaronder veel buitenlandse toeristen. Het evenement is gratis te bezoeken en heeft dit jaar als thema; SAIL verbindt de hele wereld.

Meer informatie: www.sail.nl

Start van La Vuelta in Nederland (14 – 16 augustus)

De start van de Ronde van Spanje volgend jaar in Utrecht en Noord-Brabant, wordt omlijst door honderden sportieve, culturele en feestelijke activiteiten. De organisatie van La Vuelta Holanda ontving de afgelopen maanden niet minder dan 272 plannen van inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars, ondernemersorganisaties en inwoners

Meer informatie: https://www.lavueltaholanda.com/