De nieuwe vakbeurs Welt der Freizeit wil zich onderscheiden met een aanbod gericht op trends. Met name gaming en interactief spelen worden steeds belangrijker in de recreatiesector. Maar ook de behoefte aan meer comfort en wellnessvoorzieningen mogen zich verheugen op een groeiende belangstelling.

De nieuwe vakbeurs Welt der Freizeit wil zich onderscheiden met een aanbod gericht op trends. Met name gaming en interactief spelen worden steeds belangrijker in de recreatiesector. Maar ook de behoefte aan meer comfort en wellnessvoorzieningen mogen zich verheugen op een groeiende belangstelling.

De beurs Welt der Freizeit vind plaats op 10 en 11 september in het Duitse Kalkar (net over de grens bij Nijmegen). Met het grensoverschrijdende beursconcept willen de organisatoren ondernemers aan beide kanten van de grens kennis laten maken met ontwikkelingen en innovatieve producten in beide landen.

Zie ook:

Nieuwe Recreatie Vakbeurs Welt der Freiziet komt op stoom

Gratis congres: Het Leukste Dagje uit over de Grens

Interactief en buiten

Er is lang weerstand geweest tegen 'computerspelletjes op vakantie', want dat zou er voor zorgen kinderen alleen maar binnen achter de computer zitten.

Met de nieuwe generatie interactief spelen is dat doembeeld compleet achterhaald. Kinderen spelen nu eenmaal graag met computerspelletjes; en die worden steeds inventiever gecombineerd met sportieve speeltoestellen en buitenactiviteiten.

Onderzoeksafdeling Beat-it van de Universiteit Utrecht concludeerde onlangs: "Games zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Gemiddeld spelen jongens 16,5 uur per week en meisjes 4,5 uur per week games op de computer of op hun telefoon (Peeters, Koning, Van der Eijnden 2016). Games hebben de mogelijkheid aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren en zijn om die reden uitermate geschikt om jongeren gemotiveerd te houden om lange en saaie trainingen vol te houden."

Een van de pioniers op het gebied van interactief spelen is YALP. Zij zijn ook op de beurs aanwezig met een uitgebreide opstelling waar je de spellen ook zelf kunt uitproberen.

Jaap van Putten legt uit wat YALP op de beurs wil laten zien: "We willen de ondernemers een beeld geven van de toekomst van spelen, sporten en bewegen in de recreatie. Interactief spelen en sporten zorgt dat jong en oud weer lekker buiten gaan spelen. En waar is dat nu belangrijker dan in de recreatie. Door goede en juiste voorzieningen krijgen gasten een lach op hun gezicht, hebben ze plezier en hebben ze en positieve mindset. Ontdek mogelijkheden voor recreatie om:

  • interactie op te zoeken met bezoekers
  • Aantoonbaar meer speeluren te genereren
  • Competities te organiseren
  • Wisselend aanbod van spellen te geven zonder in hardware te investeren.
  • Terugkerend bezoek te stimuleren
  • De horeca omzet te vergroten

Zorg voor een eyecatcher in of bij je onderneming. Dat geeft speelherinneringen voor later. Ze zullen jouw onderneming niet vergeten. Yalp demonstreert graag de mogelijkheden van interactief spelen, ervaar zelf interactieve toestellen die Yalp te bieden heeft." zie: www.yalp.nl/interactief

Een andere vorm van interactief spelen die in ontwikkeling is, speelt in op de Virtual Reality trend. Deze vorm van recreatie word op dit moment vooral ingezet bij indoor recreatie-aanbod. Een voorbeeld van een standhouder is Exodus Burned (zie onderstaand filmpje)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8wiX0tq8cSY

Veel trends worden besproken in het congresprogramma (10 september) dat aan de beurs is gekoppeld. Andere trends waar standhouders op inspelen zijn:

Meer informatie en tickets: www.weltderfreizeit.de/nl/bezoekers/