Het pretparkseizoen is weer van start gegaan. Een dagje pretpark met het hele gezin kan echter flink in de kosten lopen. Besparingswebsite Kortingscode.nl deed onderzoek naar de entreeprijzen en vergelijkt 18 grote pretparken in en rond Nederland. In het onderzoek zijn de entreeprijzen van de 18 grootste parken in Nederland, België en Duitsland onder de loep genomen. Het pretparkseizoen is weer van start gegaan. Een dagje pretpark met het hele gezin kan echter flink in de kosten lopen. Besparingswebsite Kortingscode.nl deed onderzoek naar de entreeprijzen en vergelijkt 18 grote pretparken in en rond Nederland. In het onderzoek zijn de entreeprijzen van de 18 grootste parken in Nederland, België en Duitsland onder de loep genomen.

[caption id="attachment_15645" align="alignright" width="300"] Plopsa indoor Coevorden[/caption] Conclusies:

  •  Plopsa Indoor is met €89,96 het goedkoopst voor het hele gezin (tickets + parkeren).
  •  Bij Phantasialand ben je met maar liefst €195 het duurst uit voor een dagje weg. Voor veel Nederlanders is het ook nog eens ver rijden.
  •  In Nederland ben je met het hele gezin het duurst uit bij de Efteling, namelijk zo’n €158. Je krijgt echt wel het meeste waar voor je geld van alle parken.
  •  Gemiddeld is een gezin (4 personen) zo’n €130,- kwijt aan alleen tickets en parkeren.
  •  Je bespaart gemiddeld €19,- per gezin wanneer je online tickets bestelt.

[caption id="attachment_54364" align="alignright" width="150"] Overzicht kosten pretparken[/caption] Verschil in entreeprijs loopt op tot maar liefst €27,50 De duurste pretparken vinden we net over de grens: Phantasialand en Movie Park Germany met respectievelijk €47,50 en €45,50 p.p. voor een entreeticket. In Nederland is De Efteling het duurst met tickets van €38,- per stuk. Er zijn ook goedkopere alternatieven, Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beiden een prijs van €19,99. Ook Julianatoren (€22,50), Drievliet (€23,50) en Avonturenpark Hellendoorn (€23,50) zijn relatief goed betaalbaar. Prijs per attractie Ook werd gekeken naar de gemiddelde prijs per attractie. Van de onderzochte pretparken staat op nummer 2 Duinrell met de voordeligste gemiddelde prijs per attractie (€0,60), Julianatoren het voordeligste met een gemiddelde van €0,36 per attractie. Vergeet de parkeerkosten niet Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden zijn die voor het parkeren. Parkeerkosten liggen over het algemeen tussen de €7 en €10 bij de verschillende parken. Alleen bij Wunderland Kalkar is het parkeren gratis. [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="54362,54363"] Besparen op een dagje pretpark Ondanks dat een dagje uit vrij duur is zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen bijvoorbeeld door bijvoorbeeld online tickets te boeken, dan zijn er grote verschillen in prijzen. Zo bespaar je bij de meeste pretparken ongeveer €2,- a €3,- bij het boeken van een e-ticket, maar dit kan nog veel meer schelen. Zo is het verschil bij Movie Park Germany €16,50 per ticket tussen kassaprijs en online, krijg je bij Attractiepark Slagharen al 30% korting bij een week van te voren bestellen en kun je bij andere parken bijvoorbeeld besparen door doordeweeks te gaan. Andere tips:

  •  Plan buiten het hoogseizoen, er kan per dag veel verschil in de prijs zitten.
  •  Tickets met een vaste datum zijn vaak goedkoper.
  •  Onder meer bijvoorbeeld Albert Heijn heeft speciale spaar acties.
  •  Ga je naar één van de parken over de grens? Gooi dan meteen de tank (benzine) vol in België of Duitsland. Voor de Belgen die naar Nederland gaan, kunnen ze weer besparen op diesel in Nederland.
Plattegrond met alle prijzen, parkeertarieven, prijs per gezin en prijs per attractie:

Meer informatie:  overzicht met data van het onderzoek. www.kortingscode.nl/#onderzoek