Tien vooruitstrevende sportinnovatie-ideeën ontvangen samen 250.000 euro. Het betreft vooral ideeën voor de topsport, maar ook de recreatieve sport kan hier (uiteindelijk) baat bij hebben. Het Topteam Sport heeft de keuze gemaakt uit 58 aanvragen. Met 25.000 euro kunnen de tien initiatiefnemers in zes maanden hun concept ontwikkelen tot een werkend prototype. Tien vooruitstrevende sportinnovatie-ideeën ontvangen samen 250.000 euro. Het betreft vooral ideeën voor de topsport, maar ook de recreatieve sport kan hier (uiteindelijk) baat bij hebben. Het Topteam Sport heeft de keuze gemaakt uit 58 aanvragen. Met 25.000 euro kunnen de tien initiatiefnemers in zes maanden hun concept ontwikkelen tot een werkend prototype.

[caption id="attachment_36745" align="alignright" width="300"]Beachstadium Scheveningen Beachstadium Scheveningen[/caption] De tien gehonoreerde ideeën zijn:

  1. Smart Swimbuddy van Freesense Solutions BV (feedback voor zwemmer en trainer)
  2. Hydrovest van Stichting Sport en Zaken/Ultimateinstability (vest/harnas dat onverwachte situaties voor topzwemmer kan simuleren)
  3. Beachsportpark Scheveningen van Beachstadium BV (ontwikkeling beachsportlocatie voor breedtesporters op strand)
  4. Optimistick van Springlab (interactieve wandelstok met gps en verbinding met social networks)
  5. Digigym van Embedded Fitness (digibord voor bewegingsactiviteiten op basisschool)
  6. Wheelchair Sports Performance Monitor van de Haagse Hogeschool (meetsysteem voor individuele prestaties in rolstoelsporten)
  7. Performance analyse software voor vechtsporten van Vrije Universiteit en Stichting Topjudo Amsterdam (met kinect sensors registreren en analyseren van wedstrijden in o.a. judosport)
  8. Roeiboot voor breedtesport VolansFISA van Volans Rowing (concept-ontwerp van compacte roeiboot voor breedtesport)
  9. Meetinstrument tbv blessurevrij hardlopen van SMA Midden-Nederland (biomechanische loopefficiëntie in beeld)
  10. Modelleringssoftware voor 3D geprinte sportzolen van PLT Products VOF (met Ipad inscannen van voetzool voor 3D printen van sportzolen die blessures verminderen
Top- en breedtesport

Binnenkort zullen uit de eerste Sportinnovator Call, die half oktober sloot, ook projecten en centra worden geselecteerd, tijdens speciale Sportinnovator Pitches op 17 december en 11 januari. In februari zullen al deze gehonoreerde ideeën, projecten en centra worden uitgenodigd zich te presenteren op een Sportinnovator event. Het doel van Sportinnovator is: meer rendabele sportinnovaties ontwikkelen die bijdragen aan meer en betere prestaties in de topsport, een hogere sportdeelname of het bevorderen van een actievere leefstijl bij Nederlanders. Meer informatie: www.sportinnovator.nl