Reserveringen voor grote groepen konden tot nu toe lastig worden geboekt via een standaard online reserveringsmodule. Vaak werden dit soort grote boekingen handmatig verwerkt. Hotelketen Accor speelt in op de behoefte van reisorganisaties om zelf hun reizen te plannen, door een gebruiksvriendelijke site te introduceren waarop tot 30 kamers gelijktijdig geboekt kunnen worden. Hier kunnen voortaan eenvoudig hotelkamers boeken voor groepen van 15 tot 60 personen. Reserveringen voor grote groepen konden tot nu toe lastig worden geboekt via een standaard online reserveringsmodule. Vaak werden dit soort grote boekingen handmatig verwerkt. Hotelketen Accor speelt in op de behoefte van reisorganisaties om zelf hun reizen te plannen, door een gebruiksvriendelijke site te introduceren waarop tot 30 kamers gelijktijdig geboekt kunnen worden. Hier kunnen voortaan eenvoudig hotelkamers boeken voor groepen van 15 tot 60 personen.

[caption id="attachment_32745" align="alignright" width="242"]Screenshot van de ACCOR website Screenshot van de ACCOR website[/caption] Gebruikers van de boekingssite hebben toegang tot:

  • - De realtime beschikbaarheid van single, double en twin rooms;
  • - De best beschikbare prijs;
  • - De optie- en reserveringssystemen van alle individuele hotels.

Op dit moment zijn de belangrijkste Europese bestemmingen via de site beschikbaar, waaronder Accor hotels in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In 2015 worden alle Aziatische bestemmingen van de hoteloperator aan de site toegevoegd. Alle marktsegmenten zijn op de site vertegenwoordigd, van luxe tot economy hotels. Toenemend aantal online groepsboekingen “Het aantal online boekingsaanvragen is met 33% gestegen sinds 2012”, aldus Carlo Olejniczak, Accor Senior Vice President Global Sales. Hij onderstreept met deze cijfers het belang van online boekingskanalen. “Reisorganisaties willen steeds sneller informatie kunnen opzoeken om hun eigen klanten van dienst te zijn.” Jean-Claude Balanos, Accor’s Vice President Leisure Sales, verklaart het idee achter de site: “Voor het eerst is er nu een online tool die ingewikkelde en tijdrovende groepsboekingen tot het verleden laat behoren. Reisorganisatoren kunnen eenvoudig beschikbaarheid van hotelkamers bekijken en vervolgens boeken en besparen zo veel tijd.” Aanvullende hoteldiensten Gebruikers hebben eveneens de mogelijkheid om aanvullende hoteldiensten te boeken. Zo kunnen organisatoren via de site een groepsdiner in het hotel reserveren of bagagebeheer boeken. De markt voor groepsreizen is internationaal georiënteerd, waarbij Aziatische gasten de trend zetten. Het internationale hotelaanbod van Accor, dat 92 landen beslaat, biedt daarom een passend aanbod voor deze markt. Accor-merken zoals Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure en ibis zijn dankzij hun aanbod en ligging populaire bestemmingen. De site is beschikbaar op accorhotels.com via de ‘tourism’-link in het tabblad ‘zakelijke oplossingen’.