Geld verdienen met efficient energiesysteem

Het verdienend vermogen van een recreatiebedrijf leunt niet alleen op het werven van gasten. Net zo belangrijk is de efficiency van de bedrijfsvoering. Een campingbeheerder bespaart tijd door bijvoorbeeld de meterstanden van een staanplaats niet ter plekke maar centraal via de PC uit te lezen. Of hij verdient meer, door zijn gasten verschillende stroomsterkte-niveau’s aan te bieden. Al bijna vijftig Nederlandse recreatiebedrijven kozen de afgelopen jaren voor dit soort slim beheer van stroomaansluitingen met het Kick energiebeheersysteem van Seijsener Rekreatietechniek.

Kick 3000 nu ook op Eldorado Plasmolen: “Voor de gast is tarifering heel acceptabel. Hij kan namelijk kiezen.”

Rust in de bedrijfsvoering
Bij efficiency denkt men allicht het eerste aan grote recreatiebedrijven. Grote aantallen aansluitingen rechtvaardigen dan een investering in een beheersysteem als Kick 2100 of zijn recente opvolger Kick 3000. Inderdaad zijn er onder de Kick-gebruikers recreatieparken en jachthavens met honderden staan- of ligplaatsen. Maar ook voor kleinere campings blijkt Kick 3000 een uitkomst. Zoals voor De Boekel in Akersloot met enkele tientallen aansluitingen. “Als je één ding niet wilt als campingeigenaar is het dit: je druk maken over het stroomverbruik van je gasten,” aldus eigenaar van De Boekel G. Swart, tevens kandidaat-voorzitter van de Vekabo. “Met Kick 3000 kunnen we op ieder moment op de computer uitlezen hoeveel stroom een standplaats heeft verbruikt. Dat geeft duidelijkheid voor alle partijen en zorgt voor rust in de bedrijfsvoering.”

Tijdsbesparing en rendement
Maar niet alleen gemak en tijdsbesparing hebben Kick tot zo’n veelgevraagd energiebeheer-systeem gemaakt. “Natuurlijk hebben we voor Kick gekozen wegens de tijdsbesparing,” aldus eigenaar Harry Winkelmolen van Eldorado Plasmolen, waar Seijsener onlangs 283 stroomaansluitingen van Kick 3000 mocht voorzien. “Zijn er veel plaatswisselingen, dan is er het grote gemak van het op afstand aan- en afschakelen van de aansluitingen. En bij tussentijds vertrek van gasten lezen we de meterstand af op de PC. Niemand hoeft van de receptie weg om de meterstand op te nemen.”
“Maar daarnaast kunnen we met Kick nu veel gemakkelijker een tariefdifferentiatie hanteren. Voor iedere afzonderlijke aansluiting kunnen we namelijk het door de gast maximaal af te nemen ampèrage instellen. Hierdoor bieden we nu een laag tarief met 6 Ampère aan, maar ook een midden- of hoog tarief met respectievelijk 10 en 16 Ampère. Voor de gast is de tarifering heel acceptabel. Hij kan namelijk kiezen.”

Continuïteit
Continuïteit aan de kant van de producent is een ander sterk punt van Kick 3000. De software en de componenten zijn door Seijsener Rekreatietechniek in nauwe samenspraak met de recreatiebranche ontwikkeld. Nieuwe ontwikkelingen worden opgepakt, zoals het gebruik van tablets bij uitlezing van de meterstanden. En hoewel ieder product een eindige levensduur heeft, zet Seijsener zo lang mogelijk de service en het onderhoud voort. De eerste Kickversie, Kick 2100, is in 1998 geïntroduceerd en is 14 jaar later nog steeds volop in gebruik bij tientallen recreatiebedrijven in binnen- en buitenland. De nieuwe versie, Kick 3000, is dus een verantwoorde investering waar men kan rekenen op de service van het ISO-gecertificeerde Seijsener Rekreatietechniek.
Seijsener, pionier en marktleider in de recreatiebranche, viert in 2013 zijn vijftigjarig bestaan.

Bron: www.seijsener.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *