Pathé, inclusief de Euroscoop-bioscopen, heeft vandaag sinds de heropening op 1 juni alweer 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Dit laat zien dat filmliefhebbers voor langverwachte titels weer in groten getale naar de bioscopen toe gaan.

Een recent onderzoek van Pathé* toont dit ook aan: 85% van de respondenten die sinds de heropening in juni de bioscoop weer bezocht, geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de nieuwe 1,5 meter filmbeleving. 90% van hen laat tevens weten dat de huidige maatregelen in de bioscoop hen er zeker niet van weerhoudt om opnieuw een bezoekje te brengen.

De filmbranche heeft een groot verlies heeft geleden met de sluiting van de bioscopen van 15 maart tot 1 juni en met de beperkte capaciteit in de zalen sindsdien.

Consumentenvertrouwen

Recent onderzoek van Pathé laat zien dat bijna de helft van de respondenten sinds de heropening op 1 juni al naar de bioscoop is geweest. Zij geven hier diverse redenen voor op: 31% vindt het, ook in de huidige omstandigheden, een leuk uitje en 30% wil na maanden op bank graag weer films zien op grote doek en een kwart vindt het leuk om weer een uitstapje te doen met iemand samen.

85% van de respondenten meldt dat zij ‘tevreden’ tot zelfs ‘zeer tevreden’ zijn over de huidige protocollen in de bioscoop, waarmee een veilige en comfortabele 1,5 meter filmbeleving wordt gerealiseerd. 90% van deze bezoekers laat weten dat de huidige maatregelen bij Pathé, zoals de 1,5 meter afstand, kuchschermen en looproutes hen er zeker niet weerhouden van om nogmaals een bezoekje te brengen. Een zelfde aantal laat weten dat er in de bioscopen voldoende wordt gedaan om veiligheid te waarborgen. Naast alle afstandsmaatregelen, wordt de lucht in alle zalen van Pathé elke 10 minuten volledig ververst en er vindt geen recirculatie van lucht plaats.

De groep respondenten die nog niet geweest zijn (53%), wijten dit veelal aan praktische bezwaren zoals het verplicht online reserveren en de maatregelen waar men zich in de bioscoop aan moet houden en het algehele onveilige gevoel in openbare ruimtes.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Hoewel we in een normale setting veel meer bezoekers hadden kunnen ontvangen, zijn wij in de huidige omstandigheden verheugd dat alweer 2 miljoen bezoekers sinds de heropening ons hebben weten te vinden. Dit en het succes van recente films geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Wij doen er alles om een zo veilig mogelijke en duidelijke omgeving te creëren in onze bioscopen zonder daarin af te doen aan de unieke filmbeleving. Het is goed om te zien dat onze bezoekers dat ook waarderen en weer blij zijn om terug te zijn in onze bioscopen. Hopelijk biedt dit ook genoeg vertrouwen voor de overige groep filmliefhebbers die zich nu nog laat weerhouden om weer naar de bioscoop te gaan en daarmee een leuk en veilig uitje mislopen.”

Bron en meer informatie: wwww.pathe.nl