Provincie Antwerpen (Be) gaat voor vier weken opnieuw grotendeels op slot

Door de sterke toename van het aantal coronabesmettingen heeft de Gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, de beperkende maatregelen in haar provincie aanzienlijk aangescherpt. De Nederlandse overheid heeft voor de provincie code oranje afgegeven, wat betekent dat toeristisch en recreatieve bezoeken worden ontraden.

De maatregelen die de lokale overheden met ingang van 29 juli hebben ingevoerd omvatten o.a.:

  1. In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30 en 6.00 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6.00 uur, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…). Cafés en restaurants sluiten om 23.00 uur.
  2. Mondneusmaskers. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis)
  3. In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.
  4. In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  5. Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’: u gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of uw begeleider wanneer u hulpbehoevend bent, en niet langer dan 30 minuten. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet toegelaten op markten.
  6. Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.
  7. Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Meer informatie: www.cathyberx.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *