5x leuke inhakers voor je camping of vakantiepark

Bijzondere data als 1 april, Valentijnsdag en Kerst hebben iets gemeen. Het zijn allemaal dagen waarop je kunt inhaken. Maar daar blijft het niet bij, want naast deze data zijn er nog veel meer lucratieve gelegenheden die je in je uitingen of activiteiten kunt laten terugkomen.

Wat dacht je van gebeurtenissen, evenementen en items waaraan veel aandacht wordt geschonken door de media? Dit lijkt misschien een open deur en dat is het ook! Inhakers zijn namelijk een effectieve manier om veel aandacht te genereren en tegelijkertijd relevant te zijn. De mogelijkheden zijn oneindig om de creativiteit rijkelijk te laten vloeien. Wij geven je graag een paar voorbeelden, zodat je ontdekt hoe je kunt inhaken op actualiteiten met je camping of vakantiepark.

1. Wereldgezondheidsdag

Overal ter wereld vieren ze op 7 april het welzijn van de mens en daar kun je als camping of vakantiepark prima op inspelen. Wereldgezondheidsdag staat namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van gezondheid. Een van de belangrijkste pijlers van het leven! Natuur en gezondheid zijn inherent aan elkaar, dus als jouw park in het groen ligt, zijn er meerdere mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Laat de mooiste wandelroutes in de omgeving zien of tip een aantal populaire fietsroutes. Succes gegarandeerd!

2. Koningsspelen

Hijs je in een sportieve oranje outfit, want op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag is het weer tijd voor de Koningsspelen. Deze dag staat in het teken van toffe activiteiten en een heleboel plezier, dus organiseer op deze dag de leukste spellen met oranjethema voor kids en ouders. Kondig het programma aan op de website en social media en deel na afloop de hoogtepunten van de dag met je netwerk. Reken maar dat de gasten van je vakantiepark of camping de dag van hun leven hebben.

3. Moederdag/vaderdag

Papa en mama verdienen het ook om (minimaal) een dag in het jaar in het zonnetje gezet te worden. En zeg nu zelf, welk moment is daar nu beter voor dan moeder- en vaderdag? Natuurlijk is het voor ouders al een traktatie om op deze dag op een camping of vakantiepark te verblijven, maar één ding mag zeker niet ontbreken. Ontbijt op bed! Speel hierop in door een kant-en-klare box te verkopen met warme broodjes, gekookte eitjes en lekkere sapjes die afgehaald kunnen worden op deze dag. Ouders zullen je dankbaar zijn. 

4. Relaxation Day

Op zijn tijd ontspannen is heerlijk en goed voor lichaam en geest. Aangezien dit er bij de meesten vanwege het moderne en drukke leven geregeld bij inschiet, is Relaxation Day in het leven geroepen. Natuurlijk kun je hier als camping of vakantiepark ook wat mee! Geef op 15 augustus korting op wellnessfaciliteiten of ga een samenwerking aan met een spacentrum in de omgeving. Gasten zullen hier dankbaar gebruik van maken en jij hebt weer een kans aangegrepen om extra omzet te draaien. Win-win!

5. Burendag

Burendag is de dag waarbij alles in het teken staat om mensen dichter bij elkaar brengen. Hoewel normaal gesproken de hele buurt samenkomt en iets goeds doet voor de wijk waarin ze wonen, kan dit natuurlijk ook gevierd worden op een vakantiepark of camping! Geef op 25 september bijvoorbeeld korting op grote accommodaties waarin groepen kunnen verblijven of hanteer een speciale prijs voor een boeking bestaande uit meerdere accommodaties. Zeker in deze tijden is de behoefte aan gezelligheid en bijeenkomen groter dan ooit, dus het animo voor een dergelijke actie zal groot zijn.

Wat vind jij een leuke dag om op in te haken met je met je camping of vakantiepark?


met dank aan:

Richard Otten, Team Animation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *