Ruim 50 partijen starten unieke aanpak met Van Gogh Nationaal Park

Op 30 maart 2021 geven ruim 50 Brabantse partners de aftrap voor de meerjarige samenwerking in het Van Gogh Nationaal Park in ontwikkeling. Met hun innovatieve aanpak richten ze het vizier op een vitaal toplandschap in een economisch krachtige regio, met prachtige natuur en groen tot in het hart van de dorpen en steden.

Commissaris van de Koning Ina Adema en voorzitter Yvo Kortmann verrichten de startceremonie in bijzijn van demissionair Minister Schouten van LNV (onder voorbehoud). Dit gebeurt op Out Herlaer waar Buiten Museum Herlaer wordt ontwikkeld. Aansluitend presenteert Van Gogh Brabant een talkshow met Cornald Maas over Van Gogh als inspiratiebron voor het landschap van de toekomst. Het hele programma is via livestream te volgen.

Unieke samenwerking met Van Gogh als inspiratie

De ruim 50 partners die op 30 maart hun samenwerking beklinken, zijn afkomstig uit verschillende onderdelen van de samenleving: natuur, landbouw en andere maatschappelijke organisaties, overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Samen nemen ze hun verantwoordelijkheid voor het landschap, zodat ook toekomstige generaties van een gezonde, groene leefomgeving kunnen genieten. Vincent van Gogh is daarbij een inspiratiebron. Zijn liefde voor de natuur en zijn onconventionele vernieuwingsdrang zijn een voorbeeld voor de partners die met innovatieve oplossingen, verbeeldingskracht en de inzet van hedendaagse ontwerpers en kunstenaars werken aan een toplandschap. Van Gogh NP i.o. beslaat een gebied van 120.000 hectare, een kwart van Brabant, en loopt van Zundert, Etten-Leur tot aan Helmond in het oosten en ’s-Hertogenbosch in het noorden.

Meer informatie:

www.vangoghsites.com/nl

www.vangoghnationalpark.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *