Ook groepsaccommodaties willen in aanmerking komen voor steun van overheid

“Het is onbegrijpelijk dat groepsaccommodaties niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). Onze ondernemingen horen bij uitstek bij díe sectoren die het meest geraakt zijn door het Corona-virus.” zegt Manager Alex de Ruiter van Groepsaccommodaties Nederland (GAN)

Groepsaccommodatie De Turfhoeke

De Ruiter concludeert: “Veel groepsaccommodaties komen door deze crisis in acute liquiditeitsproblemen Ook groepsaccommodaties behoren in aanmerking te komen voor de eenmalige steunbijdrage van € 4.000,-.”

GAN vertegenwoordigt het merendeel van de groepsaccommodaties in Nederland. “Onze leden bieden overnachting aan groepen en faciliteren hen bij de realisatie van hun programma’s. Deze groepen komen bij elkaar voor hun sport, muziek, onderwijs, religie, beroep, zorg, vakanties, families of anderszins”, licht de Ruiter toe. “Groepsaccommodaties lijden al vanaf de eerste dag schade door de noodgedwongen sluiting of de inperking van bijeenkomsten. De praktijk van vandaag is dat groepsaccommodaties, ondanks dat zij in hun hoogseizoen zitten, momenteel noodgedwongen geheel leeg staan”. De situatie is sterk vergelijkbaar met de horeca, pensions en conferentieoorden. “Alleen de SBI-code komt hier niet mee overeen, wellicht onbedoeld maar de gevolgen zijn groot. Te groot”, besluit Alex de Ruiter, die een oproep aan het kabinet doet om deze omissie te herstellen.

bron en meer informatie: www.groepsaccommodaties-nederland.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *