Fietstoerisme- conferentie IBTC in Utrecht

Wat wil de fietstoerist? En wie wil de fietstoerist? Deze vragen staan centraal op de eerste editie van de International Bicycling Tourism Conference (IBTC), die donderdag 27 februari plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht.

Het fietstoerisme vormt internationaal een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Veel landen spelen hierop in: door heel Europa worden fietsroutes uitgezet. En ook buiten Europa ontdekken overheden en het bedrijfsleven deze vorm van toerisme. Maar voldoen de routes, accommodaties en faciliteiten wel aan de wensen van de fietstoerist? En zijn het bedrijfsleven, overheden en andere organisaties bereid tot samenwerking om deze ontwikkeling een boost te geven?

Kansen en oplossingen

Sprekers uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en de VS behandelen aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden kansen, problemen en oplossingen die samenhangen met het fietstoerisme. Van de ‘fiets mee in de trein’-problematiek tot het succes van thematische routes en de laatste fietstrends in de Verenigde Staten.

Fiets en Wandelbeurs

De IBTC vindt plaats in de aanloop naar de 16e Fiets en Wandelbeurs (28-29 februari en 1 maart) in Jaarbeurs. Deelnemers aan de conferentie zijn uitgenodigd de volgende dag de grootste consumentenbeurs ter wereld voor fietsers en wandelaars te bezoeken. De organisatie van de IBTC is in handen van Hicle Events, eveneens organisator van de Fiets en Wandelbeurs.

Kijk voor het programma en inschrijving op de IBTC-pagina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *