Efteling start pilot; Eten bestellen via de Efteling-app

Wachtrijen bij restaurants in attractieparken zorgen voor een negatieve ervaring en omzetverlies. In restaurant De Hongerige Machinist kunnen Efteling-bezoekers sinds 29 november eten bestellen via de Efteling app, en deze op een gewenst tijdstip afhalen.

screenshot uit de app

Robbert van Gorp is als product owner nauw betrokken bij dit project: “Gasten willen graag van tevoren bepalen wat, waar en het liefst ook hoe laat ze gaan eten. Efteling-collega’s Roy en Michelle bedachten hiervoor een extra toevoeging aan de Efteling app, waardoor gasten nog sneller kunnen eten en drinken.

Voorlopig beperkingen in assortiment en aantal bestellingen

Hiervoor kreeg de app extra functionaliteiten. Zo kun je sinds het voorjaar in de app de menukaarten en assortimentsinformatie bekijken van 4 restaurants: Het Witte Paard, Polles Keuken, Het Seylend Fregat en De Hongerige Machinist. Nu zijn we klaar voor de volgende stap: het digitaal bestellen en afrekenen van je maaltijd. We testen dat vanaf vandaag bij het horecapunt De Hongerige Machinist, in Station de Oost. Tijdens de testperiode is er nog een beperkt assortiment beschikbaar, ook is het aantal bestellingen wat we tegelijk kunnen uitleveren gelimiteerd. In de komende periode gaan we kijken of en hoe we dit kunnen uitbreiden en optimaliseren.”

Eten bestellen via de app, hoe gaat dat?

Robbert: “Je opent op elk willekeurig moment van de dag de Efteling-app op je telefoon, bijvoorbeeld als je in de wachtrij van een attractie staat. Zoek de horecalocatie De Hongerige Machinist op en bekijk het assortiment. Kies jouw snacks, drankjes en dergelijke en het tijdstip dat je de maaltijd komt ophalen. Ook het betalen gaat veilig en snel via de app. Op het gekozen tijdstip kun je de maaltijd ophalen bij de balie van De Hongerige Machinist. Let op, je hebt wel de nieuwste update van de Efteling-app nodig. Die kun je downloaden bij Google Play of in de App Store. Of gebruik de QR-code op sandwichborden in het park.”

Bron en meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *