Drenthe populair bij jonge gezinnen

Drenthe wordt relatief veel bezocht door gezinnen met kinderen en de provincie lijkt steeds aantrekkelijker te worden voor Duitsers. Dit zijn twee opmerkelijke bevindingen in de jongste uitgave van ‘Feiten en Cijfers Vrijetijdseconomie Drenthe’. Het is de 2e editie van de brochure die is samengesteld uit voornamelijk landelijke onderzoeken om een beter beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de vrijetijdssector. Ook wordt in één oogopslag duidelijk hoe de situatie in Drenthe zich verhoudt tot de rest van Nederland.

Attractiepark Drouwenerzand
Attractiepark Drouwenerzand

Het aantal Nederlanders dat zijn vakantie in Drenthe doorbrengt bedroeg vorig jaar 10,7 procent. Hiermee staat onze provincie op een vijfde plaats, na Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Ongeveer 145.000 buitenlanders bezochten Drenthe voor een vakantie of een zakelijk bezoek, van wie ruim de helft uit Duitsland kwam. Ten opzichte van 2011 steeg het aantal Duitse bezoekers met een derde. “Een mooie ontwikkeling”, vindt gedeputeerde Ard van der Tuuk. “We hebben de ambitie om een plek in de top 3 te bemachtigen en willen, samen met onze partners en met ondernemers, Drenthe nóg aantrekkelijker maken om te verblijven”, vervolgt Van der Tuuk.

Drenthe is populair bij gezinnen met jonge kinderen. In de periode 2010-2012 was 18 procent van de vakantiegangers 30 tot en met 39 jaar oud, tegen 13 procent landelijk. Ook waren er relatief veel kinderen tot en met 5 jaar; 11 procent tegen 8 procent landelijk. Het aantal 65-plussers dat Drenthe bezocht, lag daarentegen lager dan het landelijk gemiddelde.

Andere zaken die in de brochure worden behandeld, zijn onder meer de bestedingen en activiteiten tijdens vakanties. Informatie die alle betrokkenen in de vrijetijdssector kan helpen bij een verdere verbetering van het toeristisch product. De provincie Drenthe nam vorig jaar het initiatief voor de brochure, mede namens Marketing Drenthe, het Recreatieschap en de Recron.

Bekijk het hele rapport op:  www.provincie.drenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *