Groningen en Friesland pakken promotie eventlocaties gezamenlijk op

Groningen Congres Bureau en Beleef Friesland hebben hun krachten gebundeld om internationale conferenties en evenementen naar de provincies Groningen en Friesland te halen. Door het noorden op beurzen te vertegenwoordigen en een speciale website te lanceren, laat het nieuwe samenwerkingsverband Holland North zien hoe mooi, veelzijdig en professioneel onze regio is.

Bijzonder diner op landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. (foto: Marc van Gulick.)
Bijzonder diner op landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. (foto: Marc van Gulick.)

“De beide organisaties doen het allebei al uitstekend, maar dit initiatief was te mooi om te laten liggen,” vertelt Mariska Pater, directeur van Groningen Congres Bureau. “Het heeft allerlei voordelen om de internationale marktbewerking samen te doen. Je vormt dan namelijk een grotere regio met alles erop en eraan. Groningen is een echte congresstad die gemakkelijk conferenties tot 2000 man kan faciliteren, terwijl Friesland legio mogelijkheden heeft voor kleinere incentives en meetings. Ook het beleid in beide provincies is sterk ondersteunend voor dit initiatief. Samen kunnen wij dus een sterk pakket bieden om de interesse te wekken van internationale congres- en evenementenorganisatoren.”

Internationale vakbeurzen
Als lid van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen gaat Holland North samen met dit bureau naar grote internationale vakbeurzen. De twee belangrijkste zijn allebei in mei: de IMEX in Frankfurt en de EIBTM in Barcelona. Juist omdat er op al die beurzen een groot Hollandplein is, hebben de samenwerkende organisaties gekozen voor de naam Holland North. “Iedereen kent Holland,” legt Jant van Dijk van Beleef Friesland uit. “Iedereen kent de tulpen, molens en kaas. Dat beeld wordt overigens met een knipoog bevestigd op deze beurzen. In plaats van Antje hebben wij haar broer: Mr. Holland. Een aantrekkelijke blonde jongen met een oranje pak aan die alle dames loopt te versieren. Vorig jaar was er de actie ‘Meet the Dutch Masters’. Konden bezoekers zich laten fotograferen in een mooie schilderijlijst van een Hollandse meester. Met de naam Holland North zijn we dus meteen herkenbaar. Vervolgens hoeven we alleen nog maar de vele voordelen van Groningen en Friesland te laten zien. En dat is heel gemakkelijk!”

Groningen en Friesland voor het voetlicht
De regio die de beide provincies vormen, wordt met deze unieke samenwerking nadrukkelijk gepromoot. Holland North laat zien dat we hier professionele locaties, prachtige hotels, rustgevende natuur en een uitstekende infrastructuur hebben. Dat we bijzondere excursies kunnen organiseren. Klanten bepalen uiteindelijk zelf of ze ergens in Groningen of Friesland willen samenkomen. Dat zal afhangen van het doel van het evenement of congres, het aantal deelnemers en de programmawensen. Het maakt de mensen van Holland North niets uit wat klanten kiezen: het gaat erom dat ze zich welkom voelen in het noorden en een onvergetelijke meeting hebben.

Een ander voordeel van de samenwerking is dat Holland North snel en adequaat kan reageren op wensen en verzoeken. Met een dubbel netwerk kan er snel van alles worden geregeld. Als er een vergunning moet worden aangevraagd bijvoorbeeld, of als een groep vraagt om een openingswoord door een burgemeester. Holland North nodigt belangstellenden zelfs uit voor een zogeheten ‘site visit’ van twee dagen. Tijdens een tocht van twee dagen door Groningen en Friesland gaan ze langs een aantal locaties om te laten zien wat er zoal mogelijk is als je hier een meeting, incentive, congres of evenement wilt organiseren. Jant van Dijk: “Wat Holland North betreft, worden Groningen en Friesland één grote regio. We zoeken naar het beste van beide provincies en benutten elkaars sterke punten.”

Meer informatie: www.hollandnorth.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *