Vernieuwde HISWA Boat show trekt meer bezoekers

De botenbeurs HISWA liet dit jaar veel meer zien dan boten. In de Funsports Xperience hal werden waterspel en beachactiviteiten aan de beurs gekoppeld. Opvallend is ook de grote oppervlakte aan sloepen op de beurs. Er werden dit jaar 7% meer entreetickets verkocht dan in 2017. De standhouders waren tevreden over de eerste verkoopcijfers.

Funsports Xperience
Geert Dijks, directeur van de HISWA vereniging, legde onlangs in een interview met vakblad Recreatief Totaal uit dat de kleine watersport belangrijk is voor de toekomst van de sector: “Elke generatie heeft een voorkeur en budget voor bepaalde vormen van watersport. Op de kleine watersport, zoals bijvoorbeeld suppen of kanovaren wordt wellicht niet zoveel verdiend. Maar de fanbase voor watersport wordt daar wel mee opgebouwd.”

Op de Funsports Experience werd daar duidelijk invulling aan gegeven. Deze hal is dan ook vooral in trek bij de jongere doelgroep. Dat er in de hal ook ruimte werd gemaakt voor andere avontuurlijk sporten zoals een bmx parcours, een zipline en beachvolleybal, geeft wel aan dat de watersportsector duidelijk kijkt naar verbreding van het aanbod. De hele presentatie geeft inspiratie van activiteiten die je op of rond een waterrijke locatie kunt aanbieden…

Wat viel er verder op…

HISWA te water
Bezoekers kunnen dit jaar van 5 september tot en met 9 september voor nog meer watersportplezier terecht op de HISWA te water in Lelystad. Deze beurs wordt georganiseerd door HMM Exhibitions BV.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt in 2019 plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *