Gelderse wijnroute in ontwikkeling

Gelderse wijnen behoren tot de beste wijnen van de lage landen. Om die reden neemt het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland het initiatief om een thematische wijnroute te ontwikkelen: De Gelderse Wijnroute.

De Betuwe is hofleverancier van de kwaliteitswijn. Tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2017 werd Diederik Beker van het Betuws Wijndomein uitgeroepen tot Wijnmaker van jaar 2017. Daarnaast ontving het bedrijf uit Erichem maar liefst vijf gouden medailles voor hun wijnen. Maar ook in de Achterhoek en rondom Groesbeek worden goede wijnen gemaakt. In Groesbeek zijn jaarlijks de Nederlandse Wijnfeesten waar duizenden bezoekers op af komen.

“De Gelderse Wijnroute moet samen met onder andere wijngaardeniers en restaurants verder worden uitgedacht. Wij roepen daarom iedereen die een bijdrage aan de wijnroute wil leveren op om zich bij ons te melden. Samen gaan we kijken hoe de wijnhuizen, restaurants en wijngaarden aan elkaar én aan de route kunnen gekoppeld kunnen worden en op welke manier we bekendheid gaan genereren voor de Gelderse Wijnroute. Het streven is om medio 2019 de bewegwijzerde route te lanceren”, vertelt Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland.

“Voor ons geldt dat wine & food nauw met elkaar verbonden zijn. De combinatie van wine & food biedt de kans om de beleving van bijzondere streekproducten een extra impuls te geven. Zo worden zowel de Gelderse Wijnen als andere streekproducten uit de provincie beter op de kaart gezet. Niet alleen voor de regionale en nationale bezoekers, maar ook voor de steeds meer internationale bezoekers die naar Gelderland komen.”

bron en meer informatie: www.rivierenland.biz

Groei wijnbouw in Nederland
In 2017 telde Nederland 92 bedrijven met wijndruiventeelt, vier meer dan een jaar eerder. Ook het areaal wijndruiven nam licht toe tot 157 hectare. Limburg is koploper als wijndruivenproducent. Dit blijkt uit de meest recente regionale landbouwcijfers van het CBS. Meer informatie: www.cbs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *