Ecodrome Zwolle verandert in Dinoland

Nederland krijgt er een nieuw pretpark bij: Dinoland. Het park wordt momenteel gebouwd in Zwolle, op de plek waar tot 2012 Ecodrome was te bezoeken. In februari opent het eerste gedeelte: een indoor speelgebied.

Dinoland moet in februari 2016 de deuren openen.
Het eerste gedeelte van Dinoland moet in februari 2016 de deuren openen.

De ondernemers achter het nieuwe park vertellen aan RTV Oost dat er veel doe-dingen voor kinderen in Dinoland gaan komen. Laura Vrolijken van Dinoland: “Het wordt een avontuurlijk themapark waarbij dino’s centraal staan en dat vol activiteiten zit. Er komt een klimparcours en een uitkijktoren. Vooral veel doe-dingen, maar kinderen kunnen ook fossielen blootleggen en botten opgraven zodat de kleine paleontoloog in ze naar boven komt.” Bij elkaar zullen er meer dan 50 dinosaurussoorten te zien zijn.

Binnen en buiten
Naast een indoorgedeelte, dat in februari moet openen, zal er een buitengebied worden gerealiseerd. Dat zal later volgend jaar toegankelijk worden. Vrolijken: “Buiten komt een speeltuin met Jurassic Park-achtige elementen. En ook komt er een helikopter in te staan waarin de kinderen kunnen spelen.” Als doelgroep van het park ziet de organisatie vooral kinderen van 4 tot 14 jaar. “De nadruk ligt op activiteiten. We mikken niet alleen op kinderen, maar ook op scholen, gezinnen en families.” Het complete aanbod behelst uiteindelijk onder meer een indoor speelparadijs, een klimparcours, een adventure tower, een ontdekhal en een speeltuin.

Ecodrome
Het nieuwe dinosauruspark komt op de plek te liggen waar tot voor kort Expeditie Ecodrome Zwolle lag, een dagattractie van Libéma. Op 1 april 2012 sloot het park na financiële problemen: de gemeente verstrekte geen subsidie meer. In oktober 2014 werd Stichting Summercamp Heino de nieuwe eigenaar.

Meer informatie over Dinoland is te lezen op de website www.dinoland.nl en op Facebook.

"De dino's komen naar Zwolle!"
“De dino’s komen naar Zwolle!”

Eén reactie

  1. Graag zou ik in contact komen met Laura Vrolijken m.b.t. Dinoland.
    Vandaag ben ik vanaf 17.00 uur te bereiken via mobiel 0620808805.
    Met vriendelijke groet,
    Frans Erkelens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *