Duits en Nederlands campingplatform fuseren

Campingfinder gaat fureren met het Duitse CampDay, onderdeel van Rocket Internet. Beide zijn een onlineboekingsplatform gericht op de kampeermarkt; campingfinder in Nederland en CampDay in Duitsland. De nieuwe organisatie zal in beide markten opereren onder de naam “Campsy”. Door de fusie wordt de positie van de organisatie op de Europese markt versterkt en daarmee de offline naar online transitie van de kampeerbranche versneld.

Campingfinder op de Recreatie Vakbeurs Hardenberg in 2015
Campingfinder op de Recreatie Vakbeurs Hardenberg in 2015
Campingfinder werd opgericht in 2014 en met inmiddels meer dan 300 boekbare campings in Nederland, is het proces om een kampeervakantie online te boeken flink vereenvoudigd.
CampDay begon in Duitsland in april 2016 en heeft sinds de lancering aanzienlijke vooruitgang geboekt met op dit moment meer dan 500 aangesloten campings.

De oprichters van campingfinder, Werner Huijboom en Marc Oomens, zullen de activiteiten van Campsy in Nederland blijven leiden. Hun ervaring is een belangrijke bijdrage aan de nieuwe onderneming.

“Zowel onze gasten als de bij ons aangesloten campings zullen profiteren van de fusie door de onmiddellijke toename van zowel de vraag als het aanbod. Bovendien geeft de ondersteuning van Rocket Internet ons de mogelijkheid om door te groeien naar de grootste speler op de Europese kampeermarkt. We kijken erg uit naar wat gaat komen” zegt Werner Huijboom.

Philipp Hillenbrand, mede-oprichter van het Duitse CampDay, licht de door Rocket Internet ondersteunde start-up benadering toe: “Toen we begonnen, wilden we eerst de markt goed verkennen en ons richten op het vergaren van kennis om zodoende inzicht te krijgen in de behoeften van kampeerders en campings. Daarom hebben we goed geluisterd naar de terugkoppeling die we hebben ontvangen. Nu, een paar maanden later, hebben we veel geleerd en zijn we er van overtuigd dat we een mooi product in handen hebben dat de perfecte oplossing biedt voor wat er nog in de markt ontbreekt. De fusie met campingfinder is daarbij een logische volgende stap waardoor we nog krachtiger kunnen opereren in Europa”

Christian Timmermann, tevens mede-oprichter van CampDay, voegt toe: “Campings zijn van oudsher ’pen en papier’ bedrijven. Er moest vaak naar een camping gebeld worden om alle informatie op een rijtje te krijgen en er achter te komen of men nog terecht kon. Ik ben onder de indruk van het professionele platform en de technische functionaliteiten die het team van campingfinder heeft ontwikkeld met een relatief kleine investering. Samen bieden we nu een snelle en handige online oplossing om het boeken van een kampeervakantie te vergemakkelijken. We willen de branche hervormen, het hele boekingsproces stroomlijnen en het voor de gasten veel eenvoudiger maken om het aanbod te vergelijken en zo simpel en snel hun ideale kampeervakantie te vinden en te boeken”.

Over Campsy
Campsy is een online boekingsplatform voor alle kampeervakanties of je nu met je camper of caravan op pad gaat, in een tentje wilt overnachten of liever een huisje of bungalow huurt, op Campsy kun je het allemaal makkelijk vinden en boeken. Het platform bevat honderden campings en is nu actief in Duitsland en Nederland.

Meer informatie: www.campsy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *