ANWB en ADAC stoppen gezamenlijke campinginspecties

De ANWB en het Duitse ADAC stoppen dit jaar met de gezamenlijke campinginspecties. Dat laten de verenigingen vandaag weten in een e-mail aan alle campings in hun adressenbestand. In totaal hebben de partijen samen vier jaar lang campings gekeurd in Duitsland en Nederland. 

Camping De Papillon“Het is in gezamenlijkheid en in goed overleg besloten”, laat de ANWB weten aan Pretwerk.nl. Volgens de organisaties zijn de keurcriteria voor Duitsland en Nederland steeds minder met elkaar te vergelijken. “Duitse kampeerders vinden zeer uitgebreide wellness op een camping bijvoorbeeld belangrijk, Nederlanders hechten hier nauwelijks aan. Maar wanneer je gaat keuren voor gezamenlijke inspecties scoor je wel punten voor wellness”, legt een woordvoerster uit.

Meer speeltuinen, meer internet
Nederlanders stellen wel weer andere eisen aan hun campings. Zo zien kampeerders uit ons land graag speeltuintjes en animatieteams, terwijl onze oosterburen dat weer minder interessant vinden. Ook het mediagebruik tussen de landen verschilt: sinds de samenwerking tussen de ADAC en de ANWB vier jaar geleden begon, zijn Nederlanders steeds meer online hun vakanties gaan zoeken en boeken. Duitsers gebruiken nog echter in groten getale de ADAC campinggids. “Print is in Duitsland nog heel groot”, weet de ANWB.

Lees ook: 
– ANWB: Kwaliteit Nederlandse campings springt er uit op Europees niveau
– Camping Kleine Wolf wint ANWB Camping Award
– Zes Nederlandse campings bij 20 genomineerden ANWB Camping Awards

Nieuwe database
De gezamenlijke database van de ANWB en de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club is voornamelijk gebouwd voor printproducties, zoals campinggidsen. Deze database voldoet minder voor online. De ANWB gaat verder met een nieuwe, eigen database. De organisaties attenderen de campingeigenaren erop dat er vanaf nu zowel een inspecteur van de ADAC als van de ANWB langs kan komen. De sterren die voor 2016 zijn uitgedeeld, blijven wel nog het hele jaar geldig én worden vermeld in ADAC Campingführer, ADAC Campingwelt en op www.anwbcamping.nl. Daarnaast staan de waarderingen ook in de ANWB Voordeel Campinggids en op de campingapps van beide organisaties.

Eén reactie

  1. Mensen met een camper willen graag EENVOUDIGE sta-plaatsen met een mogelijkheid het toilet te legen en water in te nemen. Dan zijn wij al zeer tevreden! NEDERLAND: dát willen wij, géén luxe campings met entertainment en zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *