ANWB brengt gids uit met romantische, rolstoelvriendelijke Bed & Breakfast adressen

Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, zijn voor vakanties vaak aangewezen op de geijkte, aangepaste adressen. Speciaal voor hen komt de ANWB, in nauwe samenwerking met het Revalidatiefonds, met ‘Bed & Breakfast zonder drempels’: een gids met twintig charmante, romantische en gegarandeerd rolstoelvriendelijke B&B’s.

Auteur van de gids, Eelke Kelderman, zit zelf in een rolstoel en heeft de B&B’s uitgebreid getest. Ze vertelt helder welke aanpassingen zijn gemaakt, tekent de plattegrond van de bad- en slaapkamers en maakt de weekendjes weg compleet met tips voor rolstoelvriendelijke uitjes en eetadresjes in de omgeving.

In Nederland wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen met een bewegingsbeperking. De ANWB en het Revalidatiefonds vinden het belangrijk dat zij onbelemmerd kunnen genieten van een vakantie of een weekendje weg. Hans Klein Breteler, lid van de Raad van Toezicht van het Revalidatiefonds overhandigt de eerste uitgave op woensdag 21 maart 2012 op feestelijke wijze aan Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.

ANWB Bed & Breakfast zonder drempels:

  • 20 romantische, rolstoelvriendelijke weekendjes weg
  • Met B&B’s, restaurants en uitjes door heel Nederland
  • Voor vakantiegangers die slecht ter been zijn, of in een rolstoel zitten
  • Verzameld en geschreven door een ervaringsdeskundige

ANWB Bed & Breakfast zonder drempels kost € 10,95 (ANWB-ledenprijs € 9,95) en verschijnt 28 maart bij de ANWB-winkel en in de boekhandel. De gids is ook online te bestellen, onder andere via www.anwb.nl/webwinkel en www.anwbbedandbreakfast.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *