7 manieren waarop bedrijven kunnen profiteren van Pokemon Go

Alhoewel het spel in Nederland officieel nog niet is gelanceerd, krijgt Pokemon-Go volop media aandacht. Het belooft een echte hype te worden. Locaties waar een Pokemon verblijft kunnen rekenen op veel bezoek. Kun je daar als bedrijf ook van profiteren? Een Belgische blogger, Kenny Vermeulen, zet de buitenkansjes en mogelijkheden eens op en rijtje.

Officieel is het spel in Europa nog niet gelanceerd, maar wie kennis heeft van ‘slimme omwegen op het internet’ heeft via een ander land het spel inmiddels toch al te pakken. De Pokemons lopen al rond in het Nederlandse en Belgische landschap… De lancering in Europa wordt ‘binnen enkele dagen‘ verwacht.

pokemon go

de 7 tip van Kenny om als bedrijf in te spelen op Pokemon-go:

1. Check of er een Pokéstop is in de buurt van je bedrijf
Download het spel. Begin daarmee. Kijk of er een Pokéstop of gym is in je buurt. Dat zijn plekken waar mensen iets kunnen verdienen of doen. Vaste plekken. Op basis daarvan weet je dus hoe populair je buurt zal zijn. Drukke plekken krijgen normaal meer Pokémon. En plekken met stops of gyms zijn al helemaal interessant.

2. Verwelkom Pokémon spelers
Een Pokémon vangen kost wel wat tijd. Vechten in een gym of langs een Pokéstop passeren nog wat meer. Je hebt dus wel even om mensen te verwelkomen. Zeg goeiendag. Hang een bordje aan je raam. Verwelkom ze en nodig ze uit om even bij je binnen te komen. Lekker gezellig.

3. Maak het gezellig
Doe gewoon lekker mee aan de hype. Deel koekjes uit of drankjes, wens ze succes, maak ze blij. De Pokémon spelers zijn vaak ook op social media heel actief. Hun stem wordt makkelijk gehoord. Dus als zij delen dat jij ‘nen toffen zijt’ dan komt er volk. En tussen dat volk zitten potentiële klanten.

4. Post op je socials
Je kunt in de app foto’s maken als je Pokémon vindt. Vraag de mensen buiten om hun foto’s met jou te delen of maak ze gewoon zelf. En post ze op je Facebook, Twitter, Instagram (met Prisma filter over), Snapchat, LinkedIn,…

5. Steek een Lure aan
Lure is een item waarmee je Pokémon lokt naar een Pokéstop. Dat item telt voor alle gebruikers. Dus iedereen heeft er voordeel aan als jij er eentje aansteekt. Kondig aan op Facebook dat je dit gaat doen en hoppa, volk verzekerd aan je winkel!

6. Doe give-aways
Hiervoor is het nog wat te vroeg maar er komen ook Pokémon Plus gadgets aan. Schaf Pokémon merch aan en doe give-aways. Ideaal om mee te surfen op de hype en ondertussen data te verzamelen. Denk aan petjes, t-shirts, totebags,…

7. Hou de updates in de gaten
Zorg dat je up-to-date bent. Komt de app officieel in België uit? Zorg dan dat je het weet. Be there or be Squirtle!

Nog een tip van de redactie (tip 8:): Oplaadservice
Het spel vreet batterijen. Spelers die intensief met het spel bezig zijn wordt aangeraden om een extra battery-pack mee te nemen. Met een stekkerdoos / oplaadpunt, kun je wellicht ook Pokemon spelers verleiden tot een bezoek aan je (horeca)bedrijf.

met dank aan:
Kenny Vermeulen – Zijn tips verschenen eerder ook al op The Daily Penguin

Nog meer informatie:
www.pokemon.com/nl/pokemon-go (de officiële pagina)
Updates op Facebook (wanneer is de officiële lancering?): Pokemon Go Nederland / Pokemon go België
Op PokemonGoFans.nl: Een beginnersgids
www.pokepedia.nl/mogelijkheden-pokemon-go-bedrijven

Zie ook ons eerdere artikel: Spelen met bezienswaardigheden in Utrecht

Uit de praktijk (nu al!):

3 reacties

  1. Mooi overzicht! Ik denk dat er enorme kansen liggen in de vrijetijdssector. Willen pubers niet meer kamperen? Als er Pokémon te vangen zijn, willen ze ineens wel mee. Naruur of cultuur saai? Niet net Pokémon!

  2. Zie ook de actie van Nijha sport- en speeltoestellenleverancier. Leuk bedacht. Voorbeeld uit “onze recreatiewereld”

  3. office.com/setup help in setting up and Installing Microsoft Office on your computer.
    We provide Technical Support and other services for you.
    We are here to help you. We help you with Microsoft Office and Office installation.
    office setup,www office com setup, office.com setup, office.com setup,
    office com setup, office/setup CALL TOLL-FREE 1855-888-4421.
    PLEASE VISIT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *