Veel beurzen, kennisdagen en congressen in de recreatiesector

De zomervakanties zijn officieel nog maar net voorbij. Dat is traditioneel het startschot voor de beurzen en congressen, gericht op de recreatiesector. Deskundigheid en innovatie zijn belangrijke instrumenten om succesvol door de crisis te komen. Het aanbod is bijzonder breed, en vaak ook nog gratis toegankelijk.

De komende week staan o.a. de volgende activiteiten op de kalender:

De Nationale speeldag (Hoorn, 16 september)
SPEELDAG NL is een kindvriendelijk evenement op 16 september 2012 dat gratis toegankelijk is. Kinderen van globaal 4 tot 14 jaar moeten van alles kunnen doen, beleven of ontdekken. Er zijn allerlei gratis activiteiten te beleven en te doen op deze dag. Deze activiteiten vinden in de open lucht of in tenten en trailers plaats. Het is een groots en voor Nederland uniek evenement. België en Duitsland zijn ons reeds voorgegaan. Steeds meer landelijke partijen weten Speeldag NL te vinden en zijn enorm enthousiast over het succesvolle grote kinderevenement dat inmiddels landelijke uitstraling geniet.

Dutch green building week (17 – 21 september)
Deze week staat Nederland in het teken van Duurzaam Bouwen en Ontwikkelen. Gedurende deze week zijn er diverse kennisbijeenkomsten die vaak gratis toegankelijk zijn. Op deze website selecteerden wij eerder al enkele activiteiten die raakvlakken hebben met de recreatiesector.

Congres Sportvelden (18 en 20 september)
Is gras uw ondergrond en wilt u dit optimaal prepareren voor het volgende seizoen? Tijdens het 2e ECOstyle Congres Sportvelden op 18 en 20 september deelt Ecostyle graag haar kennis over sportvelden.

Leisure Industry Week, Birmingham (18 – 20 september)
De jaarlijkse grote recreatievakbeurs in Groot Brittannië met een zeer breed assortiment aan producten. De hoofcategorieen: Attracties, Zwembaden, Fitness en health, Eten en drinken, Recreatieve voorzieningen en Sport.

SATE conferentie, Disneyland Parijs, 19 – 21 september
Jaarlijkse bijeenkomst van de wereldtoppers op het gebied van gethematiseerde attracties. SATE staat voor: Storytelling, Architecture, Technology, Experience. Het samenkomen van deze bloedgroepen uit de attractiewereld staat garant voor boeiende discussies.

Congres: Return on Investment, Deventer (20 september)
Het congres staat in het teken van ‘Return on Investment in de toeristische sector’. Vier HBO-opleidingen Toerisme van Nederland bundelen hun krachten, samen met NRIT Media. De sessies bestaan uit inspirerende workshops en bieden volop de gelegenheid tot kennisoverdracht rond actuele thema’s in het werkveld, te weten:

  • Regionale meerwaarde;
  • Succesvol ontwikkelen van low-cost airports;
  • Transitiemanagement;
  • Economische benefits.

Ondernemerscongres Apeldoorn (20 september)
Een regio met grote belangen in recreatie en toerisme.

En meldt u ook alvast aan voor:
De Demo Dagen Papendal (3 – 5 oktober)

De hele uitgebreide kalender is te vinden op: www.pretwerk.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *