Veel kennis over groener bouwen en ondernemen op Dutch Green Building Week

Van 17 september t/m 21 september staat Nederland in het teken van Duurzaam Bouwen en Ontwikkelen. Gedurende deze week zijn er diverse kennisbijeenkomsten die vaak gratis toegankelijk zijn. Voor de recreatiesector hebben we enkele sessies uit het programma gehaald die een raakvlak hebben:

Gratis groenadvies
Door: De Dakdokters te Amsterdam (diverse data)
Gratis ontwerp en advies groene daken en daktuinen. De Dakdokters vragen deze week gratis de subsidie aan voor uw groendak. Kom met maten en foto’s van uw dak en we maken samen een mooi plan voor uw nieuwe parel op het dak.
Dakarchitect Daan de Leeuw en bouwtechnoloog Matthijs Bourdrez geven u advies. Draagconstructie, dakbedekking, groen en ontwerp, zij zijn pioniers op gebied van alles om uw dak weer helemaal gezond en fraai te maken.
Doelgroep
Iedereen die meer wil weten van groene daken, daktuinen en dakarchitectuur. Particuliere en zakelijke markt.

Expeditie: Duurzame Gebiedsontwikkeling
Dinsdag 18 september 2012 – 12:30 tot 17:15 uur, WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1 te Amsterdam
In Zuidas vindt op 18 september 2012 de expeditie ‘Duurzame Gebiedsontwikkeling’ plaats. Deze expeditie wordt georganiseerd door Green Business Club Zuidas in samenwerking met DGBC, Dienst Zuidas en Hello Zuidas.
Centrale thema is beleven (zien, horen, ruiken, voelen); wat kun je DOEN met duurzaamheid in ruimtelijke ontwikkeling. Wat betekent het concreet nemen van acties (DOEN) voor het vertrouwen en voor de effectiviteit en plezier in werken, wonen en leven? Tijdens deze expeditie gaat u de omgeving rond om te zien welke goede voorbeelden van duurzaam DOEN er te vinden zijn en kunt u het gesprek aangaan over hoe we dit met de kennis van nu nog beter kunnen DOEN.
De expeditie wordt afgesloten met een plenaire bijeenkomst waar een paneldiscussie zal plaatsvinden over de uitkomsten van de workshops.

Workshop ‘Business meets Nature’
Woensdag 19 september 2012 – 10:30 tot 15:45 uur, Aarde-werk de Stegge Praktijkschool voor Duurzaamheid, Geessinkweg 3 te Winterswijk-Kotten
Duurzaamheidscoach.nl is koperen sponsor van de week en organiseert samen met Aarde-Werk De Stegge uit Winterswijk een inspirerende dag in Winterswijk. Doel van deze dag is simpel: kennis maken met een duurzame levensstijl in relatie met duurzaam bouwen.

Laat duurzaamheid renderen: Airport – Garden – City te Lelystad
Woensdag 19 september 2012 – 15:00 tot 17:00 uur, Kantoor Omala, Pelikaanweg 44 te Lelystad
Met een toelichting op de praktische toepassing van BREEAM Gebiedsontwikkeling en het behalen van een BREEAM-certificaat voor het gebied. Omala ontwikkelt een gebied in de omgeving van Lelystad Airport en kiest daarbij ook voor een leisure invulling.

Energiebesparing bestaande zwembaden
Donderdag 20 september 2012 – 14:30 tot 17:30 uur, Zwembad Dijnselburg, Badmeester Schenkpad 8 te Zeist
Bezoek Zwembad Dijnselburg: uitgevoerde energiebesparende maatregelen besparen 720 ton CO2 (60%) met 10 jaar terugverdientijd.
Lezing energiebesparing en winst bij zwembaden en sportgebouwen. Door dhr. J Rullens, Adviseur AgentschapNL
Doelgroep :Zwembadeigenaren, paticulieren, instanties, gemeenten en overige belangstellenden

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.dgbw.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *