Roompot Vakanties en ROC starten toeristische opleiding

Om het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel in de toerismesector terug te dringen start Roompot Vakanties samen met ROC West-Brabant een eigen opleiding. De grootste aanbieder van vakantieparken in ons land biedt op de Roompot Academy een praktijkgerichte, brede opleiding aan op het gebied van recreatie en toerisme met de eerste vestiging in Breda.

roompot weerterbergenDe nieuwe opleiding is een samenwerking tussen Roompot Vakanties, het Cingel College in Breda en het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties en directeur André van Veen van het Cingel College ondertekenden een overeenkomst waarin de samenwerking is vastgelegd. De eerste studenten zitten inmiddels in de schoolbanken.

Scheefgroei
De sector heeft al lange tijd te maken met een enorme scheefgroei tussen de vraag naar en het aanbod van banen. In 2015 waren er volgens het CBS 529.000 Nederlanders werkzaam in toerisme en recreatie, terwijl de vraag dat jaar met 21 procent steeg tot 626.000. Het tekort wordt onder meer veroorzaakt omdat het toerisme in ons land de laatste jaren flink in de lift zit. Het aantal bezoekers aan ons land steeg vorig jaar met acht procent, terwijl de toeristische bestedingen met vijf procent stegen.

“De vooruitzichten voor de studenten zijn bijzonder gunstig”, aldus Van Cutsem. “Wie de opleiding afrondt vindt door de grote vraag vrijwel meteen een baan met toekomstperspectief.” Roompot Vakanties biedt de studenten tijdens de opleiding allerlei praktijkgerichte parkbezoeken aan. “Maar we verzorgen ook introducties, gastlessen, trainingen en de studenten zijn in ieder geval verzekerd van stageplaatsen tijdens de hele opleiding.”

Tijdens de driejarige leisure-opleiding komen verschillende onderdelen van de branche aan bod, zoals gastheerschap en merchandise, maar ook het organiseren van een minidisco. Niet alleen op het gebied van leisure slaan de scholen en Roompot Vakanties de handen ineen. Zo gaan het Zoomvliet College en het Cingel College kijken naar een verdere samenwerking bij het opleiden van koks.

Bron: persbericht Roompot Vakanties

Eén reactie

  1. Interessante ontwikkeling dat een bungalowverhuurder zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, door samenwerking aan te gaan met het onderwijs. Dat zou moeten leiden tot mooie nieuwe ontwikkelingen in de recreatiesector. Recent is ook Center Parcs begonnen met een verbeterd interne management opleiding, omdat zij ook kampen met gebrek aan capabel leiding gevend personeel. Positieve ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *