Keurmerk Veilig Ondernemen Recreatiegebied naar Katwijk aan Zee

Het strand van Katwijk aan Zee ontvangt op 4 oktober als eerste in Nederland de eerste ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Recreatiegebied.

Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) reikt de ster uit, in aanwezigheid van minister Blok van Veiligheid en Justitie.

De ondernemers op het strand bij Katwijk aan Zee weten alles goed onder controle te houden, ondanks de stijgende criminaliteit op andere stranden. Op basis van cijfers waarover het CCV beschikt kan worden vastgesteld dat bijvoorbeeld overlast door jeugd de afgelopen vier jaren is verdrievoudigd, mishandelingen en bedreigingen met de helft zijn gestegen, en dat drugshandel helemaal sterk lijkt toe te nemen. De categorie overige vermogensdelicten (denk aan kleine diefstallen etc.) is ongeveer gelijk gebleven. Er is hierbij specifiek gekeken naar de situatie in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland (de provincies met de meest bezochte stranden). Maar, ook op andere stranden is deze trend zichtbaar.

De situatie op het strand in Katwijk valt gelukkig mee. Stefan van As, voorzitter van de KVO-werkgroep en paviljoeneigenaar: “In ons geval is het KVO-project vooral bedoeld om een situatie die over het algemeen al goed is, goed te houden en hier en daar nog iets te verbeteren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *